Close

Strona 34 z 102 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1011

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shane Zobacz posta
    Robiłem przymiarkę pod ten obiektyw i tylko jedna rzecz mi się nie podobała - waga. Chętnie zobaczyłbym co ma w środku.
    Zbyt lekki?

Domyślnie

Lekki. Jak na sprzęt za 3 patyki nie sprawił na mnie wrażenia solidnego. Ale poza tym jest OK.

Domyślnie

do reporterki gdzie na szyi macie aparat zawieszony 15-17 godzin lekkość zestawu ma fundamentalne znaczenie.
    Jeśli właściwości optyczne są takie jakie piszecie to plastikowości nie ma się co czepiać- warunki bojowe pokażą czy obawy o jakość plastików i podzespołów są słuszne czy tez nie.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shane Zobacz posta
    Lekki. Jak na sprzęt za 3 patyki nie sprawił na mnie wrażenia solidnego. Ale poza tym jest OK.
    Troche dziwi mnie ta waga. Wg. katalogu ma 330g. 35/1,4 wazy 600g a nie wydaje sie zbyt ciężki. Trochę to podejrzane, chociaz szybkość AF wydaje się (na filmie) być OK. 35 niestety jest kiepska po tym względem. Ma ktos w Białymstoku ten obiektyw? Jak tak to proszę info na PW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon001 Zobacz posta
    Troche dziwi mnie ta waga. Wg. katalogu ma 330g. 35/1,4 wazy 600g a nie wydaje sie zbyt ciężki. Trochę to podejrzane, chociaz szybkość AF wydaje się (na filmie) być OK. 35 niestety jest kiepska po tym względem. Ma ktos w Białymstoku ten obiektyw? Jak tak to proszę info na PW
    W sumie waży trochę mniej niż cały z metalu manualny 28/2 (360g). Jest to chlubny wyjątek, bo w przypadku 35/1.4 Nikon dodał z 50%. Może w rzeczywistości nie jest to f/1.8 tylko coś koło f/2? Trzeba by jednak porównać oba szkła, na oko nie da się stwierdzić.. Chyba nawet przy f/2 nowy daje większą winietę niż stary więc gdzieś tam oszczędzono.

Domyślnie

Macie przecież w sprzedaży od dawna podobne wydmuszki, np kity 18-xx, N35DX, N50G itp. Rozleciał się któryś? Nie? To nie ma co narzekać. Były historie nieraz pisane jak to N24-70 się w torbie rozpołowił, a na gwarancji tego nie uznali, jakoś nikt nie narzekał że tak drogie szkło potrafi się rozlecieć. A jak Wam spadnie obiektyw to nie ważne czy to będzie wydmuszka, czy pancerna tokina, szkło i tak się potłucze i obiektyw będzie do kosza.

Powtarzam jeszcze raz, szkłem się robi zdjęcia, nie wbija gwoździe. Dla mnie lekkość to zaleta.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Powtarzam jeszcze raz, szkłem się robi zdjęcia, nie wbija gwoździe. Dla mnie lekkość to zaleta.
    To chyba inne forum czytam, tylu narzekań co na właściwości mechaniczne 24-70/2.8 to rzadko kiedy można zobaczyć.
    Mamy w firmie 18-70/3.5-4.5, który był kupiony jako kit do D70s jeszcze. Pierścień zmiany ogniskowej chodzi właściwie skokowo, o precyzyjnym dostrojeniu nie ma w ogóle mowy. A minęło od zakupu kilka lat zaledwie. Z czego ostatnie kilka leży głównie w szafce.
    Mam prywatnie szkła starsze z metalu i szkła tylko jak i nowsze, już częściowo z plastiku, ale jeszcze z okresu przed księgowymi. Nadal działają precyzyjnie mimo upływu kilkudziesięciu nieraz lat. Najbardziej zmęczone szkło jakie mam, to manualne 20/3.5 Ai, a i tak lepiej się nim pracuje niż, zaryzykuję twierdzenie, nowym 35/1.8 DX.
    Takie wydmuszki jak rzeczone 35/1.8 nawet przy chuchaniu i dmuchaniu jak dociągnie 10 lat pracy, to będzie dobry wynik.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Podpisuję się ręcyma i nogyma.
    Jakiś tydzień temu miałem okazję pobawić się 35/1.4G (zastanawiam się nad apgrejdem 35/2D). Plastikowy jak diabli, ale za to jaki leciutki, a wcale nie czuło się, żeby nie był solidny. Są plastiki i plastiki. Na karbonowe ramy w rowerach też chyba raczej nikt nie narzeka, prawda?
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Podpisuję się ręcyma i nogyma.
    Jakiś tydzień temu miałem okazję pobawić się 35/1.4G (zastanawiam się nad apgrejdem 35/2D). Plastikowy jak diabli, ale za to jaki leciutki, a wcale nie czuło się, żeby nie był solidny. Są plastiki i plastiki. Na karbonowe ramy w rowerach też chyba raczej nikt nie narzeka, prawda?
    Manualny 35/1.4 jest jednak dużo lżejszy niż nowy AFS. Poza tym ta nowa 35-tka to również trochę inna klasa cenowa niż obiektywy f/1.8, zapewne nieco lepiej wykonana. Co do rowerów, mam plastikową kierownicę i nie narzekam Nie krytykuję plastiku w 28/1.8 - dobrze że udało im się zrobić obiektyw lżejszy niż ten manualny 28/2 - jest to chlubny wyjątek bo ostatnio Nikon jakoś tylko dodawał gramy.

Domyślnie

ciezszy i wiekszy obiektw znacznie stabilniej sie trzyma.

Strona 34 z 102 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów