Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie sb 700 i szeroki

witam,
    nie używałem lamp, chcę kupić sb-700 do d90.
    Czy sb-700 z 10-24 da radę? Szczególnie chodzi mi o ogniskowe 10-18? Proszę o opinie i porady co do ustawień i akcesoriów do lampy. Zastosowanie domowe. Dziekuję

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Da radę, bo ma obracany palnik we wszystkich kierunkach i możesz ( powinieneś ) odbijać światło od ścian, sufitu etc.

Domyślnie

dziękuję, czyli tylko to wystarczy tak? żadne dyfuzory i karteczki?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

"Karteczka" jest wbudowana, inne gadżety tylko symulują "sztuczny sufit" gdy nie ma od czego odbić, "Stofen" służy do błyskania na wprost (raczej w reporterce). W domu masz sufit i być może białe ściany ( kolor jest istotny ) i zwykle sporo czasu.
    W sumie masz dwie lampy licząc wbudowaną, poczytaj o CLS i tutaj www.foto.jasiu.pl/

Domyślnie

ok, dziękuję

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Jak już się zaprzyjażnisz z Sabiną i będziesz wiedział jak odbijać światło, to tutaj masz kolejny wątek http://www.forum.nikoniarze.pl/showt...69088&page=187

Domyślnie

najważniejsze, że czytając forum wyleczyłem się z sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morfeus Zobacz posta
    najważniejsze, że czytając forum wyleczyłem się z sb-900
    To ja będę dalej czytał... Póki co jestem ostro na SB-900 nastawiony z racji, że jak wielu pisało "mocy nigdy za wiele". Nie ukrywam jednak, że jestem na początku obcowania z lustrem i dla takiego laika jak ja SB-700 zapewne by wystarczyła ale... Jest to jakiś niedosyt tym bardziej, że wyznaję zasadę aby kupić raz a dobrze

Domyślnie

No trzeba sobie postawić pytanie do czego naprawdę jest nam owy sprzęt potrzebny i to w przypadku puszki, szkieł jak i lampy. Ciągła gonitwa nie poprawi na tyle jakości zdjęć w stosunku do poniesionych kosztów. Zresztą o gustach i kolorach sie nie dyskutuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morfeus Zobacz posta
    No trzeba sobie postawić pytanie do czego naprawdę jest nam owy sprzęt potrzebny i to w przypadku puszki, szkieł jak i lampy. Ciągła gonitwa nie poprawi na tyle jakości zdjęć w stosunku do poniesionych kosztów. Zresztą o gustach i kolorach sie nie dyskutuje.
    Potwierdzam-zastanów się, czy potrzebujesz funkcji lepszej wersji (jeśli potrzebujesz, to chyba lepiej kup SB910).
    Nikon D90, 18-105, 35, 70-300, SB-900, kilka manualnych szkieł, mieszek, pierścienie pośrednie i statyw

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów