Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Exclamation Beroflex 400mm / 6,3

Witam na początek się przedstawię mam na imię Andrzej to pierwszy mój post tutaj więc za popełnione błędy z góry przepraszam.
    Mój problem polega na tym iż uszkodziłem sobie soczewki podczas wyciągania do czyszczenia, czy ktoś z użytkowników wie może czy i gdzie można dorobić wyszczerbione szkła do obiektywu Beroflex 400mm z góry dziękuję za informację o firmach które mogły by dorobić mi nowe szkła na podstawie starych wyszczerbionych.
    Czy jest to możliwe i opłacalne wysłać obiektyw do wymiany szkieł do serwisu Nikona ???

prosze o informacje tutaj lub na gg pozdrawiam

Domyślnie

Jesli kojarzę markę, to nie jest więcej warte niż kurier który by to ewentualnie wiózł, że nie wspomnę o dorabianiu soczewek. Czy myli mnie pamięć? A jeśli nie, to są takie długie Samyangi soczewkowe zwane "preset"
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krowka_1981 Zobacz posta
    ..Mój problem polega na tym iż uszkodziłem sobie soczewki podczas wyciągania do czyszczenia,
    ...
    gdzie można dorobić wyszczerbione szkła ...... na podstawie starych wyszczerbionych.
    Chyba nigdy nie przestaniecie mnie zadziwiać.
    Cytat Zamieszczone przez krowka_1981 Zobacz posta
    Czy jest to możliwe i opłacalne wysłać obiektyw do wymiany szkieł do serwisu Nikona ???
    Serwis nikona serwisuje obiektywy nikona, czyli nikkory. Niby dlaczego by mieli naprawiać beroflexa ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A może tu jest najlepsze rozwiązanie
    http://allegro.pl/teleobiektyw-berof...075864559.html
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Uprawnienia umieszczania postów