Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Jak zrobic cos takiego?

Czy to PS czy nie i jak cos takiego zrobic technicznie

Daje link be nie chce wstawiac obcej pracy
    System Nikon i Quantuum
    W podpisie nie reklamujemy stron firmowych.

Domyślnie

Ja tam nie mam dostępu,wrzuć na serwer i z serwera daj linka
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

witam
    takie miękie przejscie do bieli najszybciej zrobić w PS
    selekcja a potem poziomy, albo poprzez założenie maski i podlanie białej warstwy
    pozdr
    leszek
    D70 18-70 SB600 CF512 FotoBank Apacer CD211/40GB

Domyślnie

a mozesz rozwinac temat na jakims przykladzie?
    System Nikon i Quantuum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romejo
    a mozesz rozwinac temat na jakims przykladzie?
    Jezeli chcesz stworzyc taki portret high-key od podstaw, to najlepiej juz na etapie fotografowania dobierz swiatlo tak, aby uzyskac kontrastowy i mocno rozswietlony obraz. Jesli chodzi o obrobke w Photoshopie, to pozwolilem sobie na wykonanie szybkiego przykladu, ktory oczywiscie nie jest instrukcja krok po kroku, a jedynie sugestia z mojej strony jak mozna uzyskac podobny efekt.
    Po kilku minutach poszukiwan znalazlem w moich zbiorach taka fotke:
    Robilem ja podczas moich pierwszych eksperymentow z hi-key i nie przedstawia ona zadnej wartosci, jednak do przykladu nadaje sie w zupelnosci
    Na samym poczatku warto zdjac kolor ze zdjecia, poniewaz docelowo i tak bedzie monochromatyczne. Najprostsze rozwiazanie to zmniejszenie nasycenia kolorow do zera:
    Aby lepiej wykorzystac poszczegolne kanaly, najlepiej byloby posluzyc sie mikserem kanalow, ale to juz bardziej zaawansowana technika.
    Przechodzimy do zwiekszenia kontrastow. Idealnie do tego celu nadaja sie Levelsy (poziomy):
    Aby uzyskac miekkie przejscia, trzeba pomachac nieco mysza i na nowej warstwie z uzyciem delikatnego (20-30% krycia) pedzla i koloru bialego zamalowac miejsca, w ktorych chcemy uzyskac zmiekczenie:
    (To samo mozna oczywiscie uzyskac z wykorzystaniem maski.)

I oto mamy wykonany w ekspresowym tempie high-key:
    Oczywiscie nie jest to dokladnie taki sam efekt jak na wskazanej przez Ciebie fotce, ale przy odrobinie kreatywnosci i poswieceniu wiekszej ilosci czasu mozna uzyskac znacznie lepsze efekty.
    Po kolejnych kilku ruchach mysza uzyskujemy dalsze zmiekczenie:

Zycze udanej zabawy w Photoshopie i koniecznie podziel sie z nami efektami swojej pracy
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Dziekuje bardzo za tak szczegolowy przyklad
    Zaraz potrenuje a swoja droga to powinno sie stworzyc taki ekstra dzial na forum z nauka PS i innych tego typu programach
    System Nikon i Quantuum

Domyślnie

dzięki też biorę się do testów
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romejo
    a swoja droga to powinno sie stworzyc taki ekstra dzial na forum z nauka PS i innych tego typu programach
    No i tu sie z kolega zgadzam np Nauka PS. I tam niech kazdy wpisuje w mniejszym lub wiekszym stopniu co umie zrobic (tzn chodzi mi o przyklad wylozony jak nabardziej lapotologicznie) bez zbednych komentarzy tylko przyklady.
    Pozdrawiam
    The 90 + Lensy

Anonymous
    Gość

Domyślnie

tak na prawde to mysle, ze tamto zdjecie bylo zfiltrowane w ps tylko przu uzyciu glow i moze maska + wyciecie.

Uprawnienia umieszczania postów