Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

No właśnie nie mam i to mnie zastanawia.

Domyślnie

W PS normalnie otwiera się jako dwie warstwy.
    Widocznie źle zapisałeś (tylko aktualnie wyświetlaną klatkę)
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

W sumie to mało istotny problem, ale mnie zastanawia. Zapisałem plik normalnie. "Zapisz obrazek jako..." I w zapisanym gifie są obie klatki, bo otwierając go z dysku w przeglądarce, animacja normalnie się odtwarza. Natomiast nie odtwarza się w żadnej graficznej przeglądarce, a w PS jest jedna warstwa i brak animacji.

Domyślnie

Musisz mieć do tego wersję Extended PSa, zwykła nei zadziała. Czytałem gdzieś, że są jakieś obejścia, ale prawdę mówiac mało się interesowałem, bo mnie to nie dotyczy.

Na razie sprawdź wesję, bo może się okazać, że walisz głową w mur.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 05-03-2012 o 00:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Musisz mieć do tego wersję Extended PSa, zwykła nei zadziała.
    W starszych wersjach (CS3 była chyba ostatnią) dokładali program ImageReady między innymi do robienia animowanych gif.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

W CS3 już nie ma. Tam już wszystkie funkcjonalności ImageReady są wsadzone w samego Photoshopa. Nie wiem, jak z poprzednimi CSami, ale ja ostatni raz widziałem ImageReady przy Photoshopie 5.5 i z niego przesiadałem się na CS3 nie Extended. Ale dalej jestem przekonany, że otwierałem nim animowane gify.

Swoją drogą, te niby 3D to raczej nie jest tylko zdjęcie zrobione pod różnymi kątami. Robienie zdjęć pod różnymi kontami płaskiego obrazu nie dałoby takiego efektu... To jakiś głębszy trick jest...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Ale dalej jestem przekonany, że otwierałem nim animowane gify.
    Z tego co wiedzę na internecie to można to robić przez File / Import / Video Frames to Layers.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

W CS3 już nie ma.
    Wystarczy otworzyc zakladke (tab) Animacje

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Swoją drogą, te niby 3D to raczej nie jest tylko zdjęcie zrobione pod różnymi kątami. Robienie zdjęć pod różnymi kontami płaskiego obrazu nie dałoby takiego efektu... To jakiś głębszy trick jest...
    Jesteś pewny? Przez całe życie patrzysz w 3D, a jedyne czym się różni jeden obraz od drugiego to to, że "są robione pod innymi kątami"

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów