Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Byłem na rybach, nie to nie to jesli chodzi o rybki. Samo Bergen to bajka, a do fotek szczegolnie zimą.
    Muszę Cie zmartwic, w Bergen pada podobno 300 dni w roku! Mi udało sie dwa popołudnia bez deszczu i kilka fotek pstryknąlem. Przejazd promem z Danii (Hirtshals) nie polecam , 22 godz. podróż. Wybierz trasę ze Szwecji. Auto jednak przyda się do zwiedzania okolicy . Najlepsza opcja samolotem (trchę drogo, jak dla mnie). O noclegi popytaj polskiej polonii w Bergen - www.forum-norwegia.pl/ www.bergen.fora.pl/ , ludzie sa zyczliwi. Na miejscu mozna wynając polskiego przewodnika grupa min 4 osoby ok 500 Dkk. To tak na szybko co pamietam

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dir33 ; 01-04-2012 o 11:16

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dir33 Zobacz posta
    Muszę Cie zmartwic, w Bergen pada podobno 300 dni w roku! Przejazd promem z Danii (Hirtshals) nie polecam , 22 godz. podróż.

Pozdrawiam
    Z tym deszczem to nie jest tak źle. W zeszlym roku w kwietniu i maju mieliśmy tylko 10 deszczowych dni i słoneczko, 20 stopni.
    Przez Szwecję do Bergen? Matko, życzę powodzenia, to 1200 kilometrów i o ile część w Szwecji to autostrady, o tyle już w Norwegii z Oslo do Bergen to droga jest mniej przyjemna - o wiele wygodniej do Hirsthals i tu prom albo do Bergen, albo do Kristiansand. Poza tym należy pamiętać, że w Norwegii autostrady i wjazd do miast jest płatny, a paliwo kosztuje około 14 koron, czyli 8 pln. Na trasie pomiędzy Oslo a Bergen moje autko spaliło prawie 7 litrów - bardzo dużo stromych podjazdów o nachyleniu 9%

Ja prom z Danii polecam, ale pod warunkiem, że trasę między Stavanger a Bergen prom będzie płynął za dnia. ten odcinek fjordline pokonuje pomiędzy fjordami, a nie na pełnym morzu i widoki są naprawdę piękne
    Ostatnio edytowane przez foto4deg ; 01-04-2012 o 12:41

Smile

Dziękuję za dotychczasowe porady! Co do transportu, to lecę samolotem do Oslo Torp - raptem 40 zł za 5 osób w obie strony a miejscu mam do dyspozycji samochód.
    NIKON & NIKKOR

Nadworny melexiarz Awatar foto4deg
    Miasto
    Norwegia/Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmac Zobacz posta
    Dziękuję za dotychczasowe porady! Co do transportu, to lecę samolotem do Oslo Torp - raptem 40 zł za 5 osób w obie strony a miejscu mam do dyspozycji samochód.
    To pozostaje życzyć dobrej pogody i niezapomnianych wrażeń

Uprawnienia umieszczania postów