Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Metz 58 af-1 problem

Cześć
    mam problem z lampą (jak w temacie metz 58 af-1). Postanowiłam się pobawić menu i ustawiłam coś czego nie potrafię cofnąć instrukcja i google niewiele pomagają, więc proszę o pomoc jeśli ktoś miał coś podobnego.
    Problem wygląda następująco, przed każdym zrobieniem zdjęcia z lampą, lampa wyzwala dwa krótkie błyski z drugiej lampy(tej małej na wprost) dopiero potem wyzwala główną lampę i robi zdjęcie. Dodatkowo na wyświetlaczu pojawił się symbol coś w rodzaju samowyzwalacza w aparacie. Chodzi mi o ten zegarek po lewej stronie http://upload.cyfrowe.pl/cyfrowe/pho...1447832788.jpg
    Domyślam się że służy to do poprawy ustawienie ostrości (?) ale na razie tego nie potrzebuje. Pomoże mi ktoś to wyłączyć ?
    Aha dodam jeszcze że reset ustawień nic nie daje.

Domyślnie

Cześć Marta.
    Zegarek na wyświetlaczu to funkcja "Standby"-oszczędzanie baterii (p.7.11 w instrukcji obsługi lampy M 58AF-1).
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Domyślnie

dzięki czyli jedno nie miał związku z drugim to tylko został problem z dodatkowymi błyskami

Domyślnie

Cześć
    spróbuj w opcji SEL, zmienić ML na OFF.
    Daj znać czy, to zadziałało
    D700 | D300s | N24 1:2,8 D| T17-50 2,8 VC | N35 f/1.8G | N85 f/1,8D | Metz 58 AF-1 | Metz 32CT3 |

Domyślnie

Dzięki za podpowiedź. W międzyczasie znalazłam przyczynę problemu tam gdzie się jej nie spodziewałam. Przestawiłam w ustawieniach aparatu dotyczących flesza (i potem o tym zapomniałam), żeby było na redukcję czerwonych oczu i stąd te błyski
    chociaż już powoli traciłam nadzieję, że znajdę przyczynę.

Domyślnie

A to brzydki Metz... posłusznie wykonał polecenie
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Uprawnienia umieszczania postów