Close

Strona 96 z 127 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canoniarz6 Zobacz posta
    Najnowszy njus, ponioć 5d mark iii ma krzywy AF
    D800 ponopć też

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nowszy "njus" jest taki, ze 5d3 we Francji kupić ciężko, dlatego DxO jeszcze wyników nie opublikowało, po publikacji LOLscore cena spadnie 30%.
    E tam... Niskie iso będzie jak to w canonach, ale wysokie będzie klasy D3s, d4, d800
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Spodziewam się, że sumarycznie ta matryca nie zdobędzie tyle punktów by być na jednym z pierwszych miejsc rankingu. Może ich być ciut więcej niż w starym mk2 i być może dlatego opóźniają pokazanie wyników. By nie zabić sprzedaży. Ja wiem, że to spiskowa teoria, ale nie bardzo wiem dlaczego dxo nie pokazuje ciągle wyników pomiarów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tak, bo wyniki testów DXO na bank wpłyną na sprzedaż ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Spodziewam się, że sumarycznie ta matryca nie zdobędzie tyle punktów by być na jednym z pierwszych miejsc rankingu. Może ich być ciut więcej niż w starym mk2 i być może dlatego opóźniają pokazanie wyników. By nie zabić sprzedaży. Ja wiem, że to spiskowa teoria, ale nie bardzo wiem dlaczego dxo nie pokazuje ciągle wyników pomiarów.
    Jacek, Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?

Domyślnie

Wrzuciłem na serwer RAWy z 5D Mk III i D800 -oba w ISO 100:

http://www.mediafire.com/?m96oikavvbvllsm

to zdjęcie:

gdyby ktoś miał ochotę wywołać sobie RAWa...........
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

[QUOTE=Jacek_Z;2784038]... By nie zabić sprzedaży...

Domyślnie

Chcesz zrobić korektę ekspozycji, włącz podświetlenie wyświetlacza filmik
    Oczywiście Nikon

Domyślnie

Coraz więcej baboli wyłazi u nas i u nich
    D800/Sigma 50mm 1,4 / Nikkor 35 1,8 /Tokina 11-16 2,8 / Tami 90 2,8/ Ciamciang 8mm / Sb900/ Tamron 24-70

Domyślnie

Od roku robię zdjęcia raczej Canonem, cóż taki kaprys... Wyszła (a raczej wychodzi, bo tutaj są jedynie zapisy i dopiero pierwsza partia dojechała 4-go kwietnia) nowa piątka i, jako zblazowany amator, zadałem sobie pytanie, czy może by w nią zainwestować.
    Jak "wszyscy" wiedzą, w starym 5D2 guzikologia jest canonowa (czytaj: kiepska), a AF archaiczny.
    Ponieważ 5-ką pstrykałem raczej landszafty, pomyślałem sobie, że może by jednak ten AF spróbować w nieco bardziej wymagających warunkach oświetleniowych.
    Okazja nadarzyła się wczoraj: koncert (Wishbone Ash) w małej salce, w której fotografowałem wcześniej kilka razy D3. Koncert raczej statyczny ale oświetlenie jak to na koncertach w małych salkach
    Używalem WSZYSTKICH punktów AF i .... odpadów, ku mojemu zdziwieniu, nie ma wiele (może 10 do15%), a spodziewałem się katastrofy. Kilka zdjeć jest poruszonych, ale to już wina fotografa i ... trochę kiepściwego trybu auto-iso nie dzialajacego przy wybraniu trybu "M".
    Dla porządku dodam, że używałem jedynie jasne stałki. Nie mówię, ze czułem się tak pewnie, jak z AF-em D3, ale jakoś poszło.
    Jeżeli, tak jak piszą wszędzie, poprawili AF, to powinno być naprawdę dobrze.
    No i teraz zastanawiam się czy, w moim przypadku, przesiadka na 5D3 ma sens...
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 08-04-2012 o 09:27
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Mam podobny dylemat i stwierdziłem że nie warto, jedyna różnica jak dla mnie pomiędzy tymi korpusami to AF, a mi w marku 2 wystarcza w zupełności.
    Obrazek podobny, a dopłacać tyle kasy za coś co mi nie robi większej różnicy nie ma sensu.
    fulfrejm

Strona 96 z 127 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów