Mnie to nie szczegolnie interesuje ile mozna wyciagnac z D800 bo nie zanosi sie na to abym zmienial system - na "zajączka" do kompletu jutro ma dojechac 50L
Mozliwosc wyciagania czegos z cienia o 5EV ma taka sama wage co ISO 12800, 6fps czy dowolna inna cecha ... kazdy potrzebuje czegos innego. Nie istnieje sprzet optymalny, do wszystkiego. Ale twierdzenie ze X jest gorsze od Y bo taka a nie inna cecha wypada gorzej pomijajac pozostale .. sorry, ale to nie fanbojstwo w najczystszej z form? Inni maja byc obiektywni, a gdy sami zaczynamy o czyms mowic mozna byc stronniczo subiektywnym?
Skoro nagle wyciaganie cienia o 5ev stalo sie standardem i najwazniejsza wagą porownawcza to chyba sprzedam aparaty i pojde na kuroniowke, bo nie dosc ze sam tak w zyciu robic nie musialem (widocznie dupa ze mnie, a nie fotograf) to na dodatek mam kijowy sprzet...
A moj wczesniejszy post nie mial za zadanie nikogo obrazac - nie znam po prostu nikogo kto by musial wyciagac foty o 5EV.. ale moze tak sie teraz robi, nie wiem.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami