Close

Strona 80 z 127 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Chyba kolega nie miał w łapkach dawno nikona, jestes w błedzie, canon teraz dorównał do tego co ma nikon juz dawno w D700/D3s
    Nie widze sensu bicia piany
    Jelsi jestem w bledzie to bledzie obiektywnym bo mialem D300s a D700 miesiac temu sprzedalem. Znam te aparty bdb. Oba kupione w sklepie wiec jakies tam bledy z powodu zabrudzen malo prawdopodobne.

Dla mnie AF w mk3 jest po prostu swietny! i mozecie mnie za to zlac

Domyślnie

Nie twierdzę, że AF w 5D Mk III nie jest świetny -ja to przecież potwierdziłem. Uważam jedynie, że AF w D700 jest dokładnie taki sam jak w D300s. Także twierdzę to na podstawie doświadczenia.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Poziom na jakim pracuje AF w 5DIII, D700 itp jest już na tyle precyzyjny i zaawansowany ze ustalanie ktory jest szybszy to będzie tylko subiektywne odczucie użytkownika, reszta to już kwestia umiejętności i użytego szkła
    Ważne bardziej ze jest i nie będzie kwestią kompromisu, mieć czy nie
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    To podobnie jak dla reportazysty w nikonie; też nie widzę sensu przesiadki z d700 na d800, a wręcz przeciwnie
    i za co ta dopłata? za wolne body i dupne pliki?
    100x pisałem to samo slubniakom narzekającym na D800.

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Uważam jedynie, że AF w D700 jest dokładnie taki sam jak w D300s. Także twierdzę to na podstawie doświadczenia.
    No taki sam to on nie może być, choćby pokrycie kadru do samego brzegu klatki w D300 odróżnia te body. Wielkość w kadrze pojedyńczego punktu AF też jest inna.
    Piszesz chyba o prędkości ustawiania ostrości - to tylko jedna z cech AF.

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś -jak podepniesz odpowiednie szkło do GH2 to dostaniesz "plastykę FF" -nie odróżnisz. .
    No niestety ale zgodzić się tu nie mozna. Przekątna klatki robi swoje. Do GH2 bys musiał podpinać szkła Lejki 1.0 a i tak to by nie wystarczyło (nie jest to w dodatku zbyt budżetowe rozwiązanie ). Z zoomami jeszcze większy problem, bo jaki zoom jest wiele jasniejszy niż 2.8?
    Jednym słowem dla tych co chcą naprawdę maciupińkiej GO to pełna klatka będzie jedynym wyborem ze względu także na duży wybór jasnych szkieł 1.4.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-04-2012 o 12:20
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    No taki sam to on nie może być, choćby pokrycie kadru do samego brzegu klatki w D300 odróżnia te body. Wielkość w kadrze pojedyńczego punktu AF też jest inna.
    Piszesz chyba o prędkości ustawiania ostrości - to tylko jedna z cech AF.
    No tak, chodziło mi o samą szybkość ustawiania ostrości -reszta czyli różnice była dla mnie na tyle oczywista, że nie wspominałem

No niestety ale zgodzić się tu nie mozna. Przekątna klatki robi swoje. Do GH2 bys musiał podpinać szkła Lejki 1.0 a i tak to by nie wystarczyło (nie jest to w dodatku zbyt budżetowe rozwiązanie ). Z zoomami jeszcze większy problem, bo jaki zoom jest wiele jasniejszy niż 2.8?
    Jednym słowem dla tych co chcą naprawdę maciupińkiej GO to pełna klatka będzie jedynym wyborem ze względu także na duży wybór jasnych szkieł 1.4.
    Ok -jednak chyba przyznasz, że na prawdę ciężko znaleźć produkcje filmowe (dowolne) z użyciem tak maciupkiej GO, żeby wymagała FX i super jasnego obiektywu -w odróżnieniu od zdjęć, przekaz filmowy ma ciut inne wymagania jesli chodzi o przekaz -tam zazwyczaj wszystko trzeba pokazać bardziej wyraźnie. No chyba, że jakaś psychodela ma być
    Tak czy inaczej -Voigtlander Nokton 25 mm f/0.95 i mamy bardzo fajny efekt małej GO. Jak chcemy bardziej odseparować główny obiekt od tła, to możemy podpiąć choćby Nikkora 180/2.8. Efekt będzie rewelacyjny. W razie czego pokażę przykład
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Fatman skoro masz dostęp do puszek FX nagrywające filmy i masz Panasa gh2 to proszę cie porównaj jakość filmów i plastykę pomiędzy tymi aparatami gdybyś mógł wstawi filmiki porównawcze to było by git.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

nie ma co ukrywać, nareszcie AF pracuje sprawnie i oto chodzi
    jako ciekawostka http://www.the-digital-picture.com/R...ra-Review.aspx
    Ostatnio edytowane przez tmk_t ; 01-04-2012 o 21:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    nie ma co ukrywać, nareszcie AF pracuje sprawnie i oto chodzi
    Ja tam już nie wiem, przecież 90% userów CB nigdy nie widziało różnicy między AF 5d2 i D700 i twierdziło że jeden centralny punkt wystarcza, skąd teraz takie olśnienie? Nagle ten AF z 5d2 przestał wystarczać? ;P
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Ja tam już nie wiem, przecież 90% userów CB nigdy nie widziało różnicy między AF 5d2 i D700 i twierdziło że jeden centralny punkt wystarcza, skąd teraz takie olśnienie? Nagle ten AF z 5d2 przestał wystarczać? ;P
    to jest zbyt głębokie by to pojąć , mają kolejną fajną puszke z odpowiednim do renomy AF i już

Strona 80 z 127 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów