A może się nie mylisz ? Każdy z nas ma jakieś tam inne odczucia itd. Ale tak z ciekawości -potrafisz rozwiązać zagadkę co jest z czego ? 4 wycinki iso 12800, C i N
Szukaj
A może się nie mylisz ? Każdy z nas ma jakieś tam inne odczucia itd. Ale tak z ciekawości -potrafisz rozwiązać zagadkę co jest z czego ? 4 wycinki iso 12800, C i N
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Fatman - skoro zdradziłeś poprawną odpowiedź, to teraz już nie ma zabawy
A na moim laptopie i tak nie widać nawet, gdzie się kończy jeden sampel, a zaczyna drugi![]()
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
To ja coś napisze z punktu widzenia fotografa nazwijmy to "kreacyjnego". Pisze na podstawie doświadczeń mojego ojca, który troszkę w świecie był znany, w kraju mniej, ale generalnie fotografię traktował jako fantastyczne hobby. Miał do dyspozycji negatyw i powiększalnik. O ile w wywoływanie negatywów specjalnie się nie bawił (dobieranie wywoływaczy itp.) to pod powiększalnikiem wykonywał różne cuda. Wykonywał je z NEGATYWU (BW) - spytacie co to ma do tej dyskusji? Ano tylko tyle że wykorzystywał praktycznie wszystko co dawał taki negatyw. Wyciągał ze świateł , wyciągał z czerni - mordował materiał we wszystkie strony. Czy nazywanie plików RAW współczesnymi "negatywami" coś mówi w związku z tym , "obrońcom canona"? Po prostu nie pozwala on na takie wykorzystanie jak nikon w charakterze negatywu - jest po prostu słabszy technologicznie i już. Pisanie o tym że spitolona fota itd. po cholerę ? Z powiększalnikiem walczyłem sam i pod okiem ojca i też wyciągałem różności ekspozycyjne- to normalne. W canonie dostaje po prostu wcześniej gratis mało sympatyczna teksturkę w nikonie - nie.
Jak zrobią matrycę która ma normalnie 15 EV - i 2 EV zapasu (RAWowego) to nagle okaże się że te zdjęcia niby spitolone dotychczas - nagle są w założeniu dobra? Bo lepsza matryca jest? Prosze.....
to jest napisane w drugiej czesci, którą skrzętnie wyciąłeś cytujac odpowiedz![]()
Skontaktuj się z nami