Close

Strona 45 z 127 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    rozumiem ze jak robiles te kilka portretow ze strony to banding ci nie wyskoczyl
    Bo obrabiam tak żeby nie było widać.
    Dobrze Ci się pisze, masz M9 to sobie możesz robić z obrazkiem co chcesz

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Ale warto mieć śwaidomość przed zakupową - swoich potrzeb i możliwości sprzętu który bierzemy pod uwagę.
    Dokładnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    wg mnie realny problem bandingu na takim poziomie, jest tak samo istotny jak bandingu od silnych świateł na wysokich iso w d3/d700. Przy specyficznych technikach/okolicznościach fotografowania on może przeszkadzać. Każdy powinien sam ocenić na ile ten fakt mu będzie doskwierał i wybrać sprzęt który go najbardziej zadowoli. Nie specjalnie jest podstawa żeby kogokolwiek krytykwować za to że może mu to przeszkadzać albo że to widzi.
    Nie ma aparatów które sa najlesze we wszystkiem i trzeba sięz tym pogodzić. Ale warto mieć świadomość przed zakupową - swoich potrzeb i możliwości sprzętu który bierzemy pod uwagę.
    To pogrubienie powyżej jest moje. I masz absolutnie Paweł rację w całej swojej wypowiedzi. Problemem, jest to, żeby tę krytykę jakoś rozsądniej przedstawić, a nie np. jako:
    Straszna żenada ze strony Canona
    No cóż... to tylko sieć. A w niej jak jest wiadomo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ale dlaczego, widać, że chłop się męczy. Trzeba mu pomóc
    Ja raczej widzę, że chłop od bardzo dawna jest niestrudzony i raczej się nie męczy bo co drugi jego post na forach to jęki zawodu opisujące canonowy banding. Na CB został zbanowany to tutaj - i pewnikiem w innych miejscach - toczy krucjatę.
    Mnie się już znudziło reagowanie na podobne zagrywki, zresztą zaraz usłyszysz i tak, że jesteś przyślepawym wyznawcą swojego Jesuscam czy jak to kiedyś usłyszałem więc tego rodzaju pomoc jest raczej zbędna
    Co do bandingu natomiast - zgodnie z przedmówcami - jak ktoś go chce uzyskać to uzyska nawet na fotce prześwietlonego nieba na iso 100
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nie wiedziałem ze mam tam bana, lol.... pisałem minutę temu.

Domyślnie

A to wybacz, ostatnio, kiedy śledziłem wiadomą dyskusję zostałeś z niej przymusowo wyproszony. Widocznie była to banicja czasowa, nie wiem, nie chce mi się tam zbyt często zaglądać...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

No to proszę nie siać dezinformacji na mój temat

Domyślnie

pawel to bardzo dobrze podsumowal wiec niewiele w tym temacie mozna dodac, sam musisz przyznac ze ruszanie suwaczkami +/-5EV to nie jest norma
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    To pogrubienie powyżej jest moje. I masz absolutnie Paweł rację w całej swojej wypowiedzi. Problemem, jest to, żeby tę krytykę jakoś rozsądniej przedstawić, a nie np. jako:

"Straszna żenada ze strony Canona"

No cóż... to tylko sieć. A w niej jak jest wiadomo.
    Wg mnie to dość trafne określenie. Problem był znany w 5dmk2 i to powszechnie (na sieci jest naprawdę cała masa wątków o tym, sampli itd - nie tylko qbic o tym pisze), zwłaszcza po jego premierze było o tym dość głośno. Wychodzi mk3 i co? I dalej ten sam problem, nie zmienili kompletnie nic z tym, olali sprawe. Imo to faktycznie żenada. Zwłaszcza, że mk1 tego nie miała...

Domyślnie

może wywoływarki rawów mają za długie suwaki?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Wg mnie to dość trafne określenie. Problem był znany w 5dmk2 i to powszechnie (na sieci jest naprawdę cała masa wątków o tym, sampli itd - nie tylko qbic o tym pisze), zwłaszcza po jego premierze było o tym dość głośno. Wychodzi mk3 i co? I dalej ten sam problem, nie zmienili kompletnie nic z tym, olali sprawe. Imo to faktycznie żenada. Zwłaszcza, że mk1 tego nie miała...
    Kwestia rozumienia znaczenia słów. Dla mnie żenadą jest to, co się dzieje w wątku z pracami qstry - a dokładnie wypowiedzi pewnego kapitana.
    Nie mówię, że problemu nie ma - Paweł to absolutnie znakomicie ujął w swej wypowiedzi. Ale zastanowiłbym się zanim bym zarzucił tę żenadę takiej firmie jak Canon. Z jej historią, inżynierami, doświadczeniem itd. Jakiś powód pewnych spraw musi być, a nie wierzę w przeoczenie. Jak myślisz? Może warto się zastanowić? Tak jak warto się zastanowić nad powagą wypowiedzi mistrzaucieczki we wspomnianym wątku Joasi.

Strona 45 z 127 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów