Close

Strona 43 z 114 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1268

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    A tutaj porównanie filmowe............... tylko troszkę takie nieprawdopodobne mi się wydaje.....

więcej tutaj: http://www.eoshd.com/content/7384/ex...on-5d-mark-iii
    Wygląda jak mocniejszy filtr AA. Jak na razie wszystkie sample nowej piątki wydają się mało ostre. Jpg są wyraźnie przeostrzone, powstają halo-obwódki wokół kontrastowych krawędzi, a i tak ostrości tam nie widać. Ciekawe jak będą wyglądały RAWy.
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

no to wyjdą jaja, jeśli się okaże że lepszy obrazek na iso100-1600 bedzie miała 5d2 Ale prawda jest taka, że nawet jeśli AA jest trochę silniejsze to i tak da się to nadrobić w PP. różnica może być w praktyce tak mało istotna jak między 21 a 22mpix
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Fatman, ale to jest stop-klatka, dobrze Cię zrozumiałem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Tak, to jest stopklatka z 5D Mk II i 5D Mk III.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Mówisz, że ta jakoś(ć) będzie zauważalna podczas oglądania filmu
    A to psikus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Mówisz, że ta jakoś(ć) będzie zauważalna podczas oglądania filmu
    Rozumiem że na potrzeby analizy nie patrzysz pod mikroskop, bo przecież na co dzień świata w powiększeniu x1000 nie widać.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 08-03-2012 o 18:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Rozumiem że na potrzeby analizy nie patrzysz pod mikroskop, bo przecież na co dzień świata w powiększeniu x1000 nie widać.
    Tak, dobrze rozumiesz.
    A to psikus

Domyślnie

Nie o to chodzi. Obraz z 5D Mk III miał być o wiele bardziej detaliczny, ostry. Tymczasem nie ma różnicy jeśli o to chodzi.

Miało być jak z GH2 -czyli mniej więcej tak:

Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Dane z DPP:

1 zdjęcie - Czas 1/30 Szkło 400IS, ostrość ustawiana na otwarte oczko ptaszka, wyostrzanie JPG na +3
    2 zdjęcie - parametry normalne, ostrość na bliższym nam oku, wyostrzanie JPG +2
    3 zdjęcie - parametry w normie, ostrzenie manualne, wyostrzanie JPG na +2

Teraz słowo o wyostrzaniu JPG w Canonach. O wyostrzeniu możemy mówić od wartości +5 dopiero. Parametr na +3 wydaje się jak 0 a poniżej to zmiękczanie. Tak to działa w Canonach, a na pewno w 5DII, w którym ja gdy robię rodzinne zdjęcia mam nie mniej niż na +5 ustawiony aparat, więc mamy kolejne sample, które niewiele mówią, co nie zmienia faktu, że do chwili obecnej detalem obrazu żadno body mnie nie zachwyciło (ani 5DIII ani D800) mam tylko nadzieję, że to za sprawą sampli a w realu wyjdzie tak jak ma być, bo po sezonie jedną puszkę muszę wymienić

Fatman - Ty tak dobrze szukasz tych zdjęć po necie znajdź jakieś RAWy z terenu
    C5DII

Strona 43 z 114 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów