Close

Strona 4 z 127 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1268

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    no tak... ale do tej pory ten jeden cross dawał radę, natomiast cała reszta była raczej "specyfikacyjna". 3 zamiast 1 to niby 300% porpawa, ale w praktyce ? chociaż 5 to trochę więskza swoboda w kadrach poziomych i pionowych. Przy 3 to pewnie łatwij będzie komponować tylko w poziomie
    No właśnie, dlatego niech sobie będzie 18, trzy krzyżowe, ale niech wreszcie im działają wszystkie, a nie tylko centralny...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    no tak... ale do tej pory ten jeden cross dawał radę, natomiast cała reszta była raczej "specyfikacyjna". 3 zamiast 1 to niby 300% porpawa, ale w praktyce ? chociaż 5 to trochę więskza swoboda w kadrach poziomych i pionowych. Przy 3 to pewnie łatwij będzie komponować tylko w poziomie

moj eos 1nRS ma chyba 5 punktow... taka krecha przez srodek jesli zrobia 3 krzyzowe to poprawia AF bo szybkostrzlnosci jeszcze nie dogonili... a ta jedynka ma ze 20 lat

Domyślnie

Nie wiem, skąd wzięliście te 3 krzyże No ale może macie lepsze przecieki od moich...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Jeżeli poprawią AF i DR to prawdopodobnie zmienię jedną z moich 5DII na MKIII. Jeżeli chodzi o wyciąganie czegoś z cienia to może faktycznie lepiej jest w D700 ale jak widzę narzekania o jakiś kaszkach itp. to opluwam monitor. Może lepiej nauczyć się dobrze naświetlać klatki i wołać RAWy zamiast psioczyć, że wychodzi coś z cienia jak presecik w LR uruchomi.

EDIT: Na rumorsach nic o krzyżach nie było powiedziane. Jedyne jakie ploty poszły to, że ma być podobny AF jak w 1DX (61pt) tylko trochę okrojony (z czego trochę japa mi się cieszy)
    Ostatnio edytowane przez Flores ; 01-03-2012 o 12:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o wyciąganie czegoś z cienia to może faktycznie lepiej jest w D700 ale jak widzę narzekania o jakiś kaszkach itp. to opluwam monitor. Może lepiej nauczyć się dobrze naświetlać klatki i wołać RAWy zamiast psioczyć, że wychodzi coś z cienia jak presecik w LR uruchomi.
    Jeszcze jakby każdą klatke dało się dobrze naświetlić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Jeszcze jakby każdą klatke dało się dobrze naświetlić...
    Ja czegoś takiego nie powiedziałem i zawsze się zdarzy, że możesz niedoświetlić klatkę. Ale przy D700 i 5DII nie mam żadnych problemów, które były wcześniej wspomniane przy wyciąganiu detali z cieniów.

Domyślnie

No ja swego czasu mocno myślałem o mk2 (mając d700), ale widziałem pare rawów gdzie cienie przy podbiciu to po prostu sieczka (mam mk1, tam też za dużo z cienia sie nie wyciągnie, ale szum który wyłazi wygląda inaczej - po prostu nieregularny szum, a nie paski, które właśnie widać - to jest ten problem) - ja czasami muszę dużo pociągnąć z cienia i takie coś to dla mnie dyskwalifikacja w zasadzie, wyleczyłem się w ten sposób dość szybko.

Przy takich zdjęciach:

http://overlay.no-ip.org/s4int/sirr/y1.jpg
    http://img804.imageshack.us/img804/6021/cyrikm.jpg

muszę mocno niedoświetlać żeby nie przepalić ognia i jego całej struktury. A że naokoło panują zwykle ciemności no to wyciąganie jest dość hardcorowe. Z D700 to żaden problem, jeśli wyjdzie nawet niewielki szum można go łatwo zlikwidować, pasków ni cholery.

Domyślnie

Ok, do tak hardkorowych zastosowań to D700 .

Ja przy studiu gdzie łączę kilka a czasami kilkanaście RAWów czegoś takiego nie wymagam. Przy repo też mi to nie potrzebne. Do ognia 5DII się nie nadaje .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Ja przy studiu gdzie łączę kilka a czasami kilkanaście RAWów czegoś takiego nie wymagam.
    Jak robisz przecierki na warstwach to wszystko fajnie działa... jak robiłbyś HDR albo jakieś inne wyliczanki to paski wyłażą. Nierówności przetworników 5D2 są w całym paśmie, a że w cieniach jest najmniej informacji to tam widać efekty bez specjalnych operacji.

Najśmieszniejsze ze ta sama przestarzała technologia (bez czegoś w stylu CDS sonego) jest stosowana w 1Dsmk3, tylko ze tam efektu sieczki nie ma, Canon mocno przyciął koszty i to teraz się mści.

sv
    Gość

Domyślnie

Pełna specyfikacja? :

Canonrumors:
    Unsurpassed Image Quality

22.3 Megapixel Full Frame CMOS sensor
    DiG!C 5+ Image Processor
    ISO 100-25600 (expandable to L:50 H1:51200, H2: 102400
    Full HD Movie (ISO 100-12800 (H:25600)

High Performance Operation
    61-point high-density reticular AF (up to 41 crosstype points)
    6.0 fps for high continuous shooting
    Intelligent viewfinder with approx. 100% coverage
    3.2-type, approx.1.04m dot (3:2 wide) Clear View LCD II
    iFCL metering with 63-zone dual-layer sensor
    Shutter durability of 150,000 cycles

High end features
    Silent & low vibration modes
    Dual card slots (CF & SD)
    High Dynamic Range (HDR) Mode
    Multiple Exposures
    Comparative Playback function
    Improved durability & water and dust resistance

SPECIFICATIONS
    Available Colours – Black
    Megapixels – 22MP
    Sensor Size – 36 x 24mm
    ISO/Sensitivity – 100 – 25600
    Autofocus Points – 61 points
    Lens Mount – Canon
    LCD Size – 3.2″
    Liveview – Yes
    Viewfinder – Optical TTL
    Min Shutter Speed – 30 sec
    Max Shutter Speed – 1/8000 sec
    Continuous Shooting Speed – 6 fps
    Self Timer – 10 sec, 2 sec
    Metering – Centre-weighted, Spot, Evaluative, Partial
    Video Resolution – Full HD 1080
    Memory Type – Compact Flash
    Connectivity – USB 2, HDMI, Mic Input, Wireless (optional)
    Battery – LP-E6
    Battery Type – Lithium-ion
    Charger – Includes Li-Ion Charger
    File Formats – AVI, RAW, H.264, MOV, MPEG-4
    Dimensions – 152 x 116 x 76mm
    Box Contents – Battery Pack LP-E6 .. Battery Charger LC-E6 .. AV Cable AVC-DC400ST .. Interface Cable IFC-200U .. Eyecup Eg .. Wide Strap EWEOS5DMKIII .. CR1616 Lithium Battery
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-03-2012 o 15:11

Strona 4 z 127 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów