Szukaj
Chlopaki czy mozecie zostawic ten temat chociaz tutaj? Bo widze, ze na CB tez juz 5mln postow tylko o tym![]()
Stwierdzmy jedno - banding niby jest, ale zeby go uzyskac to trzeba miec talent albo sie mocno nudzic przy postprocessie. Koniec![]()
Ja raczej widzę, że chłop od bardzo dawna jest niestrudzony i raczej się nie męczy bo co drugi jego post na forach to jęki zawodu opisujące canonowy banding. Na CB został zbanowany to tutaj - i pewnikiem w innych miejscach - toczy krucjatę.
Mnie się już znudziło reagowanie na podobne zagrywki, zresztą zaraz usłyszysz i tak, że jesteś przyślepawym wyznawcą swojego Jesuscam czy jak to kiedyś usłyszałem więc tego rodzaju pomoc jest raczej zbędna
Co do bandingu natomiast - zgodnie z przedmówcami - jak ktoś go chce uzyskać to uzyska nawet na fotce prześwietlonego nieba na iso 100![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Niby tak. Ale się wtrące ze swoim groszem. Strasznie denerwujące jest czytanie o nowej puszce i o tym, że jest do bani. Bo taki odbiór mam po lekturze części postów. I dlatego w pełni rozumiem uwagi svena. Miałem przyjemność przez rok użytkować 5D Mark II i miałem ZERO problemów (z cieniami także).
Ale w sumie to proste. Niektórzy używają aparat do fotografowania, a inni do gadania w sieci.
Moze miales zepsuty aparat![]()
Amen.
Doloze tylko, ze najgorsze jest uogolnianie - to ze ktos robi +5ev i mu banding wyskakuje, to nie znaczy ze caly swiat tak robi (oczywiscie fajnie by bylo jakby nawet przy +10ev nie wyskakiwal ale kij, nie samym bandingiem czlowiek zyje). I do czego to doszlo, zebysmy 'bronili' (robie '' bo to moze za duze slowo) Canona na forum NikonaPuszka na papierze jest git, sample w rawach sa bardzo fajne juz z preprod puszki. Moze byc tylko lepiej... na szczescie wiekszosc glosow o 5dmkIII jest pozytywna i ludzie ciesza sie, ze w koncu Canon posluchal klientow...
zerknalem w galerie Kolegi od Bandingu i tym praca jest blizej do rysunku niz fotografii
aparat ma robic zdjecia i od niedawna filmy jeszcze, to troche tak jabys narzekal ze MKIII nie potrafi zrobic kawy
rozumiem ze jak robiles te kilka portretow ze strony to banding ci nie wyskoczyl
Road to Manila
Skontaktuj się z nami