Close

Strona 38 z 114 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1268

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ty lepiej pokaż te zdjęcia, które zdyskwalifikował banding. Chyba masz takie, skoro to taki problem?
    Użyj google, wielokrotnie o tym pisałem i dawałem przykłady.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Użyj google, wielokrotnie o tym pisałem i dawałem przykłady.
    wiedziałem

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Chlopaki czy mozecie zostawic ten temat chociaz tutaj? Bo widze, ze na CB tez juz 5mln postow tylko o tym

Stwierdzmy jedno - banding niby jest, ale zeby go uzyskac to trzeba miec talent albo sie mocno nudzic przy postprocessie. Koniec

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Chlopaki czy mozecie zostawic ten temat chociaz tutaj? Bo widze, ze na CB tez juz 5mln postow tylko o tym

Stwierdzmy jedno - banding niby jest, ale zeby go uzyskac to trzeba miec talent albo sie mocno nudzic przy postprocessie. Koniec
    Ale dlaczego, widać, że chłop się męczy. Trzeba mu pomóc

Domyślnie

Znowu marketingowiec z Canona?
    Kto pisał o jakimś męczeniu się ? Już pisałem na CB żebyś nauczył się czytać ze zrozumieniem

Domyślnie

Ja raczej widzę, że chłop od bardzo dawna jest niestrudzony i raczej się nie męczy bo co drugi jego post na forach to jęki zawodu opisujące canonowy banding. Na CB został zbanowany to tutaj - i pewnikiem w innych miejscach - toczy krucjatę.
    Mnie się już znudziło reagowanie na podobne zagrywki, zresztą zaraz usłyszysz i tak, że jesteś przyślepawym wyznawcą swojego Jesuscam czy jak to kiedyś usłyszałem więc tego rodzaju pomoc jest raczej zbędna
    Co do bandingu natomiast - zgodnie z przedmówcami - jak ktoś go chce uzyskać to uzyska nawet na fotce prześwietlonego nieba na iso 100
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nie wiedziałem ze mam tam bana, lol.... pisałem minutę temu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta

Niby tak. Ale się wtrące ze swoim groszem. Strasznie denerwujące jest czytanie o nowej puszce i o tym, że jest do bani. Bo taki odbiór mam po lekturze części postów. I dlatego w pełni rozumiem uwagi svena. Miałem przyjemność przez rok użytkować 5D Mark II i miałem ZERO problemów (z cieniami także).
    Ale w sumie to proste. Niektórzy używają aparat do fotografowania, a inni do gadania w sieci.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Miałem przyjemność przez rok użytkować 5D Mark II i miałem ZERO problemów (z cieniami także).
    Moze miales zepsuty aparat

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Ale w sumie to proste. Niektórzy używają aparat do fotografowania, a inni do gadania w sieci.
    Amen.

Doloze tylko, ze najgorsze jest uogolnianie - to ze ktos robi +5ev i mu banding wyskakuje, to nie znaczy ze caly swiat tak robi (oczywiscie fajnie by bylo jakby nawet przy +10ev nie wyskakiwal ale kij, nie samym bandingiem czlowiek zyje). I do czego to doszlo, zebysmy 'bronili' (robie '' bo to moze za duze slowo) Canona na forum Nikona Puszka na papierze jest git, sample w rawach sa bardzo fajne juz z preprod puszki. Moze byc tylko lepiej... na szczescie wiekszosc glosow o 5dmkIII jest pozytywna i ludzie ciesza sie, ze w koncu Canon posluchal klientow...

Domyślnie

zerknalem w galerie Kolegi od Bandingu i tym praca jest blizej do rysunku niz fotografii
    aparat ma robic zdjecia i od niedawna filmy jeszcze, to troche tak jabys narzekal ze MKIII nie potrafi zrobic kawy

rozumiem ze jak robiles te kilka portretow ze strony to banding ci nie wyskoczyl
    Road to Manila

Strona 38 z 114 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów