Szukaj
Kupiłem nie dlatego, żebym się ekscytował nowościami, od dawna sprzęt mnie specjalnie nie kręci - ale dlatego, że 5d2 już swoje odsłużył i to była ostatnia chwila, żeby go sensownie sprzedać.
AF jest wspaniały. 24L I dostało niesamowitego wigoru, a to szkło kapryśne i niespecjalnie szybkie. W zasadzie z każdym szkłem trafia błyskawicznie, na pewno nie gorzej/wolniej niż d3, a mam wrażenie, że nawet nieco szybciej.
Jutro sprawdzę na mojej pociesze servo.
Trzyma się świetnie, dużo nowych rozwiązań ergo.
Sądzę że AF zdjęciach statycznych będzie lepszy niż w d700/d3 - crossy, czułość (nie wiem które tak naprawdę, ale część na pewno) o 1EV lepsza niż d3/d700. Servo to inna sprawa, ale pewnie też w Twojej fotografii Adamie mniej potrzebna. Wysokie iso też lepsze niż w d3/d700 więc wydaje się że to aparat dla Ciebie idealny, nie ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Hyhy, nie piszę konkretnie pod adresem Adama ale chyba każdy po jakimś czasie dochodzi do tego że takiej jakości jak N24-70 - wół roboczy jest nieoceniony. Jasne stałki owszem ale znaczna część takiego repo najszybciej 24-70 "obleci". Jak już ktoś skończy epatować f1.4 i zaczynają się liczyć wieloplany, szybkość reakcji, zmiana ogniskowej, większa dyskrecja - bez nożnego zooma itd., to 24-70 odwala kawał dobrej roboty.
Kryhu
Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |
24-70 głownie do tańców. niesamowicie szybki, przewidywalny. ostrość fenomenalna już na 2.8 choć ja raczej zaczynam od f5 i w górę.
menu AF w 5d3 bardzo rozbudowane i chyba jednak postudiuję instrukcję
tak na szybko ustawione servo działa bdb, ale wielość opcji i raduje i trwoży
kolorystyka zbliżona do 5d2, czułości do 1600 też, wyżej w moim odczuciu lepiej, a 6400 wyraźnie.
świetna ergonomia i klawiszologia, przestawiłem się w ciągu 10 minut. puszka wydaje się solidniejsza, masywniejsza niż poprzednicy, fantastycznie się trzyma.
szybkość i celność AF w statycznych sytuacjach nieprawdopodobna, z dowolnym szkłem na dowolnym punkcie.
Adam, nie masz wrażenia , że wywołane RAWy są mniej ostre od 5d2? Ja tak mam. Być może to kwestia wywoływarek, ACR RC, LR 4.1RC, DPP nie próbowałem czekam na update. Celność AF jest dobra. To, czy większa ostrość jest potrzebna to jest inna kwestia. Bardzie chodzi mi o ocenę, czy to kwestia filtru jednak, czy wywoływarki, być może egzemplarza?
C
Nie widze wiekszej roznicy w ostrosci zdjec pomiedzy 5D2 i 5D3.
Skontaktuj się z nami