Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Nokia 808 - 41 mpix

Ostatnio edytowane przez jaś ; 27-02-2012 o 17:30
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Talking Nokia 808 - 41 mpix

Czy ktoś już pisał? Nokia zaprezentowała najnowszy, najlepszy, wyjątkowy (hehe) smarfon z aparatem ... 41 megapikseli... Zapraszam do dyskusji. A dopiero był lament, że pełnoklatkowy d800 ma za duże zagęszczenie, bo szumy, bo dynamika... O rany...!

Domyślnie

Ciekawe jaki sensor ma, jeśli jest 40MPx a do tego krop koło 3 razy, to nic tylko domajstrować obiektywy jak do iphona choćby i można spokojnie ogniskowe rzędu 5-6 tys mm osiągać po cropie do 10-12MPx...

Domyślnie

"Na jakość duży wpływ ma rozmiar sensora, wynosi on bowiem 1/1,2-cala, czyli niewiele mniej niż format CX stosowany w Nikonie 1. I znacznie więcej niż większość kompaktów, nie wspominając o smartfonach. Tak duży rozmiar sensora pozwolił na osiągnięcie rozmiaru piksela 1,4 um, podobnego jak w wielu kompaktach, przy ogromnej rozdzielczości."

Domyślnie

Poczekam aż do tej matrycy dołożą jakąś dobrą optykę

Domyślnie

Te sample to są na 33 Mpx robione... Kurde, a ja myślałem, że to jakiś błąd, że jakiś chochlik gdzieś się wdarł...

Domyślnie

Więcej detalu mam z lx-5, nawet nie ma czego porównywać...ale rynek to kupi mz. To jak czasy zimnej wojny, tylko ilość głowic wyrażana jest teraz jako ilość pikseli (na ławce przed blokiem ,czy przy kawiarnianym stoliku). Wszystkie moje aparaty razem wzięte mają mniej ;p

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów