Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ulica Burdeli

Domyślnie

Balans bieli to nie łatwy kawałek chleba.
    Kadrowo biorę 2. Kolorystyczne najbliżej mi do 3 ale za dużo saturacji (chyba tak to się nazywa)
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

w dzielnicy czerownych latarni to radzę uważac z aparatem, bo ponoć niejeden wylądował w kanale
    Völkchlor

Domyślnie

dzieki Judith !
    Do tej pory mialem dylemat gdzie na długi weekend a teraz juz nie

Jest potencjal w miescie dla lubiacych foto , numer 2 jest cool.
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirroo Zobacz posta
    jakby niebo również burdelowe.
    mi nie pasuje wszystko w czerwonym. wygląda jak strzelone na AUTO, co samo w sobie może nie jest złe, ale mi się nie podoba. Widział bym niebo w kolorze nieba, mury w kolorze murów i ********** czerwone witryny.
    Jeszcze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy to zdjęcie dokumentalne czy wizja autorska.
    Jeżeli dokument to tak własnie w rzeczywistości wygląda nocą ta dzielnica - czerwonawa poświata tłumi rzeczywiste kolory.
    Festina lente!

Domyślnie

Tu nie ma co sobie odpowiadac, pomaranczowego nieba jeszcze nie widziałem chyba że w Afryce o Zachodzie słonca ,albo o wschodzie ,dla mnie to jest zle ustawiony balans bieli albo przegięcie w obróbce i to na tyle , chyba że specjalny zamysł autora?

Domyślnie

A co ma do tego oficjalny zamysł autora, że tak spytam? Jak jest źle, to się mówi, że jest źle - a jak autor twierdzi, że tak miało być, to różnicy nei ma. To tylko znaczy że autor chciał celowo zrobić źle i zrobił.

Co do zdjęć, to widzę tu wyłącznie i po prostu nieumiejętność ustawienia WB, a nie zamysł. Tytuł mówi o czerwonych latarniach, a tu są sodowe pomarańcze i tyle. Fakt, trzeba umieć się z nimi obejść, to nie jest proste, ale chyba nie ma po co tłumaczyć tego zamysłem? Na dwójce autorowi lepiej wyszło, bo latarnie były dalej i nie są tak dokuczliwe, ale dalej jest źle, bo teraz żółto, a nei pomarańczowo. Przy okazji autor twierdzi że nei jest krzywo, choć jak na dłoni widać, że jest.

Reasumując - nei dziwi mnie, że ludzie robią takie zdjęcia, przecież każdy się kiedyś uczył i nie od razu posiadł tajniki fachu, tego się nie wysysa z mlekiem matki. Myślę tylko, że na tym etapie umiejętności nie trzeba wszystkiego tłumaczyć zamysłem.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

2pompony a co to jest ,,nei'' bo nie kumam ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro842 Zobacz posta
    to nie "poprawione" automatycznie przez compa.
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro842 Zobacz posta
    To jest filtr skierowany na inteligencję. Jak zrozumiesz o czym mowa - przechodzisz, jak nei wyłapiesz sensu - odpadasz.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów