Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: i5

Domyślnie i5

Witam,
    Poniżej klatki z mojego "pierwszego razu" w studio. Proszę o konstruktywną krytykę bardziej doświadczonych ode mnie Forumowiczów.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Domyślnie

Kupuję 1 i 3, fajnie pokazane oczy
    d300 35/1.8 85/1.8

Domyślnie

Moje uwagi:
    1) Trochę prawe ucho przeszkadza. Wolałbym, żeby było ukryte pod włosami bądź spróbować robić fotkę z takiego obejścia dziewczyny, aby je zakryć. Ręka „znikąd” niepotrzebna.
    2) A rozśmiesz ją czymkolwiek. Wygląda jakby przed chwilą wstała od oglądania horroru :P
    A poważnie taka mina modelki (w końcu każdemu zdarzy się taką uchwycić) dyskwalifikuje zdjęcie.
    3) Przepalone czoło, blik na czubku nosa.
    4) Jestem na nie. Twarz mocno wpada w czerwień (pod włosami z prawej strony twarzy to już niewiele różni się od swetra), przepały na całej twarzy i szyi. Poza tym zdjęciu nie dodaje uroku fakt, że ta dziewczyna jest po prostu smutna. Asymetria rąk przy takim kadrze jest niepotrzebna - przez tą rękę ta fota zaczyna się "przewracać".

Ogólna uwaga – spróbuj coś pokombinować ze światłem. Na wszystkich kadrach przedstawiłeś modelkę oświetloną w miarę symetrycznie. Zacznij przymykać jedną z lamp tworząc oświetlenie główne i dopełniające. Zobaczysz, że zaczną się wtedy dziać na planie ciekawe rzeczy. I wytrwałości w ćwiczeniu warsztatu.
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

@Anion -- dziękuję za wypunktowanie słabych punktów. Oprócz tego, że była to moja pierwsza sesja w studio i byłem "spanikowany" nadmiarem lamp do ustawienia, to była też pierwsza w ogóle sesja modelki, która w dodatku poznała mnie dopiero w studiu. Pewnie dlatego trochę brakuje luzu.

Domyślnie

Jak dla mnie 1 i 2 zbyt centralnie. Pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy i jakoś razi.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

@samson09 -- Klatki 1 i 2 z założenia miały być centralne, ale dziękuję za opinię.

Domyślnie

za jawnie, nazbyt oczywisto otwarcie to jakies zaswiecone, jakas gra cieni moze by sie przydala..hymm..
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Uprawnienia umieszczania postów