Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Domyślnie stałka kontra zoom

Witam serdecznie.Ten temat chyba juz był....
    Zastanawia mnie, który obiektyw jest lepszy(będziecie sie czepiać że to zależy do czego),ale tak na szybkiego.Stałka o jasności 1,4-1,8 czy może jakiś zoom 2,8.Chodzi mi o jakąś charakterystykę.
    Jeśli można to będe wdzięczny
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    (..)
    Zastanawia mnie, który obiektyw jest lepszy(będziecie sie czepiać że to zależy do czego),ale tak na szybkiego.
    Tak na najszybszego to jakiś AFS...
    Stałka o jasności 1,4-1,8 czy może jakiś zoom 2,8.Chodzi mi o jakąś charakterystykę.
    Charakterystykę czego? I do czego?
    Można. Jesteś wdzięczny?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    Witam serdecznie.Ten temat chyba juz był....
    Zastanawia mnie, który obiektyw jest lepszy(będziecie sie czepiać że to zależy do czego),ale tak na szybkiego.Stałka o jasności 1,4-1,8 czy może jakiś zoom 2,8.Chodzi mi o jakąś charakterystykę.
    zobacz np. na stronie http://www.photozone.de/8Reviews/index.html wg bardzo dobre zoomy spokojnie moga konkurowac ze stalkami, abstrahuje od ich ceny.
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 01-03-2007 o 16:37

Domyślnie

Spotkałem się z takimi opisami"....ostry,ładnie rysuje....'"O co chodzi
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

baku127, no nie rób siary
    wiadomo, stałka daje lepszy obraz niż zoom. Co tu dużo mówić, większy otwór przesłony= fajniejsze rozmycie tła, elegancki bokeh, mała głębia ostrości. w dodatku, jak stałkę o jasności 1.4 przymkniesz do np. 2.8 (jak w najjaśniejszych zoomach), to masz ostrość, że można się pociąć.
    Co do zoomów, to tak jak napisał leon28, tylko najwyższa półka zoomów może równac się ze stałkami (jeśli nie wiesz jakie to zoomy, to zobacz jakie szkiełka leon28 ma w stopce , ja tex takie chce!! )))
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Zalezy co kto lubi. Ja wyprzedaje sie z zoomow, kupuje stalki. Dlaczego?
    - Bo sa jasniejsze, a mnie skreca, jak musze sabine zakladac.
    - Do 2.8 je sie z reguly przymyka, uzyskujac optymalne efekty.
    - Uwielbiam mala GO.
    - Zoomy mnie kompozycyjnie rozleniwiaja. Ze stalka pochodze i w rezultacie bede mial lepsze ujecie.
    - Fotografowanie stalkami daje mi wiecej satysfakcji.

Czasem upierdliwa bywa wieczna zmiana szkiel, ale daze do momentu, kiedy bede mial >2 puchy, co praktycznie rozwiaze ten problem.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Jakubas: wyobrazilem sobie kolesia, ktory jest obwieszony 5 puszkami ze stalkami pokrywajacymi taki zakres, ze sie gosc rozleniwia jak przy zoomie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    Jakubas: wyobrazilem sobie kolesia, ktory jest obwieszony 5 puszkami ze stalkami pokrywajacymi taki zakres, ze sie gosc rozleniwia jak przy zoomie
    Wyglądał podobnie jak ten na dole?

Ostatnio edytowane przez adrian ; 01-03-2007 o 18:16 Powód: mini edycja zdania ;)
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Wyglądał podobnie jak ten na dole?

przy takiej kasie za sprzet powinni dodawac jakiegos "murzyna" do noszenia tego wszystkiego
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 03-03-2007 o 00:57

Domyślnie

cos mu na plecach wyroslo
    d80+grip | 18-70DX | N50/1.8D | N70-300G | Tamrac Velocity 9
    N105/2.8+N70-300VR na etapie zbierania kasy

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów