Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Man

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A mógłbyś przybliżyć, co chciałeś tymi fotografiami przekazać?
    Pomogłoby to w analizie..

sailor
    Gość

Domyślnie

techniczna - 0/10
    artystyczna - -8/10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    A mógłbyś przybliżyć, co chciałeś tymi fotografiami przekazać?
    Pomogłoby to w analizie..

Może zabrzmi to strasznie, ale nic. Po prostu zrobiłam zdjęcie (wiem, że dla wielu z was to stwierdzenie to profanacja). I dlatego pytam o ocenę, uczymy się przecież na błędach... W powitaniu zaznaczyłam, że jestem AMATOREM. Dziekuję za merytoryczne uwagi, bardzo je cenię i biorę do serca.

I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili". A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...

Ukłony dla wszystkich

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fascinatio_nugacitatis Zobacz posta
    I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili". A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...
    Zgadzam się z zarzutem że techniczna poprawność przysłania tutaj wszystko inne, ale niestety wracając do Twoich zdjęć, to muszę powiedzieć że nawet traktując fotografię jako "zatrzymanie chwili", to Ty niestety nie zatrzymałaś żadnej chwili. Twój mąż na tych zdjęciach nie wyraża żadnej interesującej ekspresji, po prostu nawet emocjonalnie Twoje zdjęcia nie mają nic do zaoferowania. A największy zarzut to zbliżenie pozwalające na analizę każdego pora na skórze, co nie jest pozytywnym wrażeniem, nawet na zdjęciach młodych kobiet.

Zaziel
    Gość

Domyślnie

calosciowo ała - poczytaj o portrecie w fotografii :]

Domyślnie

Gdyby ratować to ja zrobiłbym tak:

http://galeria.cyfrowe.pl/img.php?pid=55005

Przynajmniej jak "man" to man.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Andrzej, było jeszcze trzasnac blizne a'la rambo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    Andrzej, było jeszcze trzasnac blizne a'la rambo
    A wiesz że się zastanawiałem.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

fascinatio_nugacitatis polecam cyberfoto.pl
    szczerze.
    pzdr

Domyślnie

I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili".
    fotografia w klasycznym rozumieniu to raczej malowanie swiatlem - zatrzymywanie chwil to jeden i wcale nie najbardziej dominujacy rodzaj fotografii. na twoich zdieciach kompletnie nie ma malowania swiatlem, a jak juz kilka razy napisano, zastosowane oswietlenie ukazuje modela w malo korzystny sposob. powtarzam: mozna zrobic takie zdiecie, moze miec wartosc emocjonalna...ale po co pokazywac? nie wierze, ze wrzucajac je tu nie widzialas jego malej wartosci techniczno-artystycznej. inna sprawa, ze nawet jakby to mialo byc zatrzymanie chwili, to ja sie pytam: jakiej chwili? jest tu jakis kontekst? a moze twarz modela wyraza jakies emocje, wzruszenia, ktorych okiem profana nie dostrzegam? a moze sprobojmy to powiazac z tytulem: czyzby te fotografie wyrazaly po prostu czystą istote meskosci albo cos podobnego? bo tytul jak na lapanie chwil wydaje sie nagle dosc pretensjonalny...

moim zdaniem dominuja w galerii 2 glowne motywy wrzucania zdiec: 1. prezentacja tworczosci i chec podzielenia sie nia z innymi. to dotyczy ludzi albo swietnych technicznie, ktorzy doskonale znaja swoje plusy i slabosci i wiedza gdzie dazyc( z tych mozna czeprac i inspiracje i motywacje do pracy nad soba), albo kompletnie bezkrytycznych gniotorobow. 2. wrzucanie zdiec, by zasiegnac opinii, pomagajacej robic zdiecia lepsze. ale takie podejscie zaklada wlasnie ukierunkowanie na progres techniczny - artyste z czlowieka przez internet zrobic trudno, ale wskazac na braki warsztatowe - to jest w zasiegu...tyle, ze mozna je wskazac komus, kto sam jest je w stanie dostrzec...

A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...
    obok mnie lezy aparat. mam go wyjac, zrobic zdiec pare i wrzucic takie zatrzymane chwile na forum prosto z karty?
    imieniny u cioci to swietny moment na robienie zdiec. ale swietnym miejscem na takie zdiecia jest rodziny album.
    pozdrawiam
    adam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów