Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Kasia & Mateusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    hobbits wybierz biust w 7mce
    Wiem, wiem. Ale jak na zdjęcie biustu to trochę mało biustu

Cytat Zamieszczone przez Wojtek Marzec Zobacz posta
    hobbits, ja na przykład nie rozumiem dlaczego płaci się miliony bandzie darmozjadów uganiających się za napompowanym balonem obciągniętym skórą. Takie rzeczy jednak mają miejsce i społeczne poparcie. Zakładam więc, że skoro dla takich rzeczy jest miejsce na tym świecie, to i dla zdjęć takich jak 1 znajdzie się trochę przestrzeni Jeżeli chodzi o 7, to oczywiście ma prawo się nie widzieć. Skoro jednak Kasia (pani młoda) opatrzyła to zdjęcie komentarzem typu "szkoda, że więcej takich nie ma", to ja jej wierzę. Również lubię to zdjęcie, ale nie będę nikogo do niego przekonywał.
    Wojtku, nie mam nic przeciwko zdj. nr 1. Tylko nie zrozumiałem jego przekazu. Może dlatego, że sam nie mam ani nigdt nie miałem psa (ani innych zwierzaków) - podpowiesz mi o co chodziło?

Jeśli chodzi o 7, to napisałem o swoim odczuciu co do tego zdjęcia - fajnie, że młodym się spodobało

Przepraszam, za tę odrobinę dygresji, ale tak jakoś samo mi się na usta cisnęło. To oczywiście nic osobistego. Mimo wszystko, fajnie że się Wam zdjęcia (przynajmniej niektóre) podobają.
    Tak jak pisałem - 4 i 5 dla mnie rewelacyjne

Domyślnie

Może i są emocje ale te zdjęcia wyglądają jak robione Nikonem D50 z najtańszym kitem, to oczywiście moje osobiste zdanie.
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

dla mnie zdecydowanie za ciemno. za dużo tych czerni.
    2,3,4 fajne. reszta do mnie nie trafia
    D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
    <a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoGRAFIK Zobacz posta
    Może i są emocje ale te zdjęcia wyglądają jak robione Nikonem D50 z najtańszym kitem, to oczywiście moje osobiste zdanie.
    no pewnie nawet mogły być nim robione tylko co to zmienia?
    sporo gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piom
    no pewnie nawet mogły być nim robione tylko co to zmienia?
    w sumie to trafione stwierdzenie :P
    D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
    <a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>

Domyślnie

No nareszcie trochę krytycznych uwag

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta

Wojtku, nie mam nic przeciwko zdj. nr 1. Tylko nie zrozumiałem jego przekazu. Może dlatego, że sam nie mam ani nigdt nie miałem psa (ani innych zwierzaków) - podpowiesz mi o co chodziło?
    O psa chodziło To nie jest jakieś skomplikowane zdjęcie. Nie zrobiłem go, ponieważ uznałem że pies podsumuje ich cały związek czy też zostanie jednym z tych zdjęć, które się nie wyrzuci na wypadek rozwodu (tfu, tfu). Tak naprawdę zaintrygowało mnie zagubienie tego psa, który uwiązany na długim łańcuchu nie bardzo wiedział co ma ze sobą zrobić i gdzie się podziać.

fotoGRAFIK - zacząłem pstrykać komórką, ale za jasne mi wychodziły A tak na serio, to ponieważ piom najlepiej ujął to co sam o tym myślę, skupię się tutaj może na kwestii emocji. Przyznam się, że wielokrotnie czytałem na różnych stronach fotografów ślubnych o tym jak to oni upamiętniają emocje i im bardziej to czytałem tym bardziej uważałem, że są oni w głębokiej i czarnej dupie (przynajmniej w tej kwestii). Emocje uchwycić może każdy, kto posiada aparat i ma chociaż jeden palec do naciśnięcia spustu. To naprawdę żadna filozofia. Najważniejsze pytanie to to, czy takie zdjęcie jakiekolwiek emocje wywoła. Myślę, że to właśnie w tym miejscu leży ciężar zdjęcia. Nie w tym co ani jak przedstawia, ale jakie emocje wywołuje. To oczywiście nie było do Ciebie fotoGRAFIK, a tak po prostu w eter jako myśl, która nasunęła mi się po przeczytaniu Twojego posta o emocjach na zdjęciach.

Domyślnie

Emocje uchwycić może każdy, kto posiada aparat i ma chociaż jeden palec do naciśnięcia spustu. To naprawdę żadna filozofia. Najważniejsze pytanie to to, czy takie zdjęcie jakiekolwiek emocje wywoła
    Zabrzmiało jak tania sensacja Nie mam pewności czy chciałeś napisać to co myślisz ale skoro jest dyskusja to pozwolę się wtrącić Moim zdaniem każda akcja to reakcja. Zatem jeśli jest emocja uchwycona to z pewnością będzie ona odebrana. I na odwrót. Na tym tle Twoje stwierdzenie jest nieprawdziwe
    red light, dark room...

Domyślnie

Trudne warunki, ale zdjęcia bardzo fajne. Bardzo mi się podoba 7 i 12. Lekko zdezorientowny pies też jest fajny, bo zdjęcia tego typu sprawiają, że reportaż zyskuje na unikatowości i rośnie jego wartość w dla pary młodej. Nie są to typowe zdjęcia ślubne, a zwłaszcza w przypadku wesela nie można mówić o typowości. Może właśnie dlatego (i ze wzgl. na sposób kadrowania) mi się podoba.
    Usunięto nieregulaminowy wpis. Zachęcam: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527

Domyślnie

No Wojtek, faktycznie ślub pod gołym niebem, to nielada wyzwanie, jednak ładnie temat ogarnąłeś

...co do jedynki, to dla mnie super foto, ale nie w tej serii, fota na tyle mocna (można by ładnie przekonwertować do cz-b), że broniła by się sam.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    Zabrzmiało jak tania sensacja Nie mam pewności czy chciałeś napisać to co myślisz ale skoro jest dyskusja to pozwolę się wtrącić Moim zdaniem każda akcja to reakcja. Zatem jeśli jest emocja uchwycona to z pewnością będzie ona odebrana. I na odwrót. Na tym tle Twoje stwierdzenie jest nieprawdziwe
    Poniekąd masz rację, ale uważałbym na słowa "z pewnością będzie odebrana". Twierdzenie, że każde zdjęcie na której są emocje wywoła emocjonalną reakcję jest równie prawdziwe co stwierdzenie, że każda naga kobieta wzbudzi pożądanie u mężczyzny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów