Szukaj
Nawet jeśli chcemy wykorzystać ten tekst na wstępniak trzeba go przerobić. Bez kontekstu (ankieta, jedenastu, ale w albumie są inni ludzie niż w tej 11.) będzie bez sensu
np:
...nie jestem przeciwnikiem cyfry, ale gdybym zakupił kolejne body, to żona wystawiłaby chyba moje walizki za drzwi. W sumie, nie brakuje mi cyfry, to co mam mi w zupełności wystarcza. Mały obrazek używam do slajdów, średni do czarno-bieli i do slajdów także. Cyfra zapewne pojawi się u mnie w nieokreślonej na razie przyszłości, D700 będzie wtedy, zapewne, przestarzałą puszką. Ale i tak analoga nigdy się nie pozbędę. Amen.
Ostatnio edytowane przez doktor ; 07-03-2012 o 14:05
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Jak dla mnie:
"Na początku było Słowo:
Jak dotąd jedenastu uczestników ankiety zadeklarowało, że używa wyłącznie analoga. Jestem jednym z tych jedenastu osób i ciekaw jestem, kim są pozostali, a przede wszystkim dlaczego nie robią na cyfrze, czyżby zadziałała sławetna "magia" analoga?"
Jeżeli będzie potrzeba przekładu, wynajdziemy własną hermeneutykę.
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
no ale jakiej ankiety? gdzie? czego dotyczyla?..
Völkchlor
Tylko taki cytat jest niejasny, a w kontekście albumu fałszywy. Pisanie w pierwszej osobie sugeruje wypowiedź osoby występującej w albumie. Jedenastka z ankiety (jakiej ankiety - pytanie czytelnika albumu) nijak nie ma się do spisu autorów. To znaczy ma się*bardzo luźno. Wychodzi z tego półprawda. A połowa prawdy to całe kłamstwo.
pomijam fakt ze takich tru ortodoksów w albumie nie jest chyba wiekszosc nawet![]()
Völkchlor
Masz na myśli fakt, że neofici są najgorliwszymi wyznawcami?
Jak możecie poprawiać i korygować Słowo Bowie?!
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Skontaktuj się z nami