ilu juz podeslalo materialy?
Szukaj
chyba usune ten kawalek o wystawach... zostanie kilka zdan o sobie + adres strony www
pisalem wczesniej w jakiej rozdzielczosci i rozmiarach maja byc skany....poszukaj prosze
ja skanuje na dpi 3200 - mały obrazek - potem w PS zamieniam dpi na 300 ale rozdzielczość robię taką samą jak była (tak naprawdę nie widać różnicy - zmienia się tylko fizyczna wielkość zdjęcia bo dpi jest mniejsze), potem można dopasować wielkość już w mm
przy skanowaniu można od razu także zrobić 300 dpi ale format wybrać większy np. docelowy ... ale wg. mnie tak osiąga się gorsze efekty
ale ja może się nie znam - sprzątam tylko w centrum handlowym
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 27-02-2012 o 11:07
Jako przykład podaję co o sobie napisałem. Też nie mam żadnych wystaw, tzn mam jedną grupową, na którą się załapałem fuksem, ale to nie powód żeby się chwalić.
"Tomek Zych - urodzony we Wrocławiu w 1978 roku. Inżynier oraz dziecko ery cyfrowej, całkiem niedawno zajął się fotografią analogową. Fotografię traktuje jako hobby.
Zapraszam na moją stronę internetową: tomzych.com"
Jeszcze zastanawiam się czy nie napisać tego w pierwszej osobie, ale chyba na potrzeby albumu lepiej w trzeciej osobie. Od razu wyśle też tłumaczenie na angielski.
Dzisiaj Konrad wyślę Ci linka do paczki z fotosami, opisami i notką. Portret chyba będzie cyfrowy, analogowych fotosów swojej facjaty mam może ze cztery i to łączenie z tym, co wczoraj zapodałem w AO.
Czyli skanuje w rozdzielczosci jaka mi pasuje i zmieniam przy zapisywaniu na 2892x2541 300dpi ? To wszystko?![]()
bo ja o sobie tak napisze:
Mariusz to postać tajemnicza a zarazem bardzo ciekawa i interesująca. Jego niezłomność jest niesamowicie imponująca. Wędrówki po "bezdrożach świata" czyniły tę właśnie cechę jego charakteru coraz silniejszą. Ale to nie jedyna pozytywna cecha jego usposobienia. Janiszewski to Polak z pochodzenia, jednak dawno nie odwiedzał ukochanej ojczyzny, ponieważ musiał udać się na emigrację...
Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 27-02-2012 o 11:20
Road to Manila
wojteh - manager IT oraz przez kilka lat fotograf sportowy, a teraz jego skrytym marzeniem jest sprzątać w centrum handlowym gdzie mógłby niezauważony dla świata, wręcz przezroczysty uwieczniać dziwne i nierzeczywiste sceny w świecie kolorowych neonów, wystaw i przechodzących obok ludzi, a jego celem jest przemierzyć Afrykę z aparatem analogowym co już zaczyna sie dziać ...
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 27-02-2012 o 11:25
nie filozujcie mi tu tylko przygotowujcie foty!
moje masz od 3 w nocy (przepraszam jesli obudzilem)
Road to Manila
ale to zaczyna być najfajniejsze- jak zrobić sobie autoportret ??? jak najlepiej ustawić lampy ?? nie robiłem od 1,5 roku nic w studio a lampy pożyczyłem koledze - dziś je dobieram i zaczynam kombinować
czas chyba je sprzeda i kupić coś Nowego![]()
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 27-02-2012 o 11:30
Skontaktuj się z nami