Close

Strona 11 z 138 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1377

Wątek: ALbum AO

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Okładka wery najs.
    Teksty w środku można zrobić dwujęzyczne: PL/EN, żeby nic nikomu nie umknęło.

Konrad jak fotosy przygotować? Chyba nie TIFFy, skoro będziemy to wysyłali, tak pytam, bo chyba część klatek będę musiał skanować raz jeszcze, to wolę to zrobić od razu jak być powinno.

w zwiazku z tym ze i tak druk idzie na kolorowej maszynie ktora bw robi z cmyka wiec slijcie pliki 240-300dpi JPG grayscale lub rgb. Z formatem nie bedziemy cudowac (cena) i pewnie docelowo bedzie taki jaki blurby maja w ofercie czyli 25x21cm wiec fotografie musza sie miescic na tym formacie....jeszcze sie powazniej nie zastanawialem nad docelowym layoutem ..na razie robie przymiarki wiec niektore zdjecia beda zmniejszane niektore beda szly na spad dlatego pliki musza byc z marginesem na obciecie czyli np 26x22cm kwadraty 22x22cm panoramy... 26cm w podstawie a na wysokosc jak z pliku wyjdzie

grubosc na razie na oko docelowa bede znal jak bedzie poskladany
    Ostatnio edytowane przez conik ; 25-02-2012 o 11:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    2. pewnie moze....na razie to przymiarki a poniewaz druk cyfrowy a nie offset to mozna jak sadze zrobic dwa warianty PL i EN
    nie chodzi mi o dwie wersje okladki. A o tekst w obu jezykach w jednej/dwoch ramkach.
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 25-02-2012 o 11:14

conik
    Gość

Domyślnie

zobacze jak mi sie to bedzie ukladalo

wojteh
    Gość

Domyślnie

zrobić trzeba wszystko jak należy (sprzątanie do zadania projektowe )- czyli :

1. projekt z wstępną grafika do 02.03.2012
    2. zdjęcia przesyłamy do Conika - do ??.??.??
    3. kasę wpłacamy do ????? - do dnia ???????
    4. dodatkowe materiały (autoportrety, teksty) do Conika- do dnia ?????
    5. wstępny projekt do akceptacji - do dnia ????
    6. poprawki - do dnia ???
    7. ostateczna akceptacji - do dnia??
    8. druk - do dnia ??
    9. wysyłka do odbiorców

zostaje jeszcze pytanie o marketing - promocje i akcje promujące w największych portalach fotograficznych - na portalach ogólnodostępnych - banery, reklamówki, jakiś darmowy set kilku stron - propozycja sprzedazy w merlin, empik, amazon ....

conik
    Gość

Domyślnie

nowy...ty wez nie szalej

jak napisalem wczesniej....do konca nastepnego tygodnia poskladam "rozdzial" z moimi zdjeciami i przedstawie wam projekt ...okladke juz widzieliscie
    mysle ze do konca pierwszego tygodnia marca przydaloby sie spiac wybrac zdjecia i wyslac....szacuje ze bede potrzebowal z tydzien (to robota na jeden wieczor ale nie tylko tym sie zajmuje) na poskladanie calosci...pozniej powysylam osobom ktore publikuja zdjecia do merytorycznego akceptu ich rozdzialow (jak w komunistycznych fabrykach zeby nikt nie widzial calosci) i leci do druku...ile czasu druk? nie mam pojecia jak sie wydrukuje to bedzie...sadze ze na poczatek kwietnia bedziemy mieli gotowy album...wplaty kasy pewnie gdzies w miedzyczasie ale to dopiero przy finalizowaniu zamowienia druku bo nie chcialbym doplacac do interesu jak sie kursy walut pozmieniaja ...jeszcze poszukam dobrej alternatywy w polsce ale widze ze w naszym kraju moze byc tylko drozej...idea druku i sprzedazy na blurbie jest taka ze drukujemy sobie iles tam egzeplazy i definiujemy po ile i z jakim zyskiem dla nas ma byc sprzedawany w ich sklepie...oczywiscie sprzedaja wirtualny produkt a drukuja tyle egzeplazy ile jest zamowien...oczywiscie wystartujemy w konkursie na publikacje miesiaca/roku etc

Domyślnie

@Wojteh
    Nie szalałbym aż tak. Skupmy się na stronie merytorycznej.
    Będę tym niedobrym policjantem i przypomnę, że zgodnym chórem stwierdziliśmy kiedyś, że zdjęcia prezentowane na AO delikatnie mówiąc nie zrywają beretów, poza małymi wyjątkami.
    Skupmy się na doborze zdjęć. Niech będzie ich mniej ale niech będą spójne. Sprawy marketingowe zostawiłbym głęboko w tyle aby nie stymulować niepotrzebnie szarych komórek.

conik
    Gość

Domyślnie

amen...zajmijcie sie selekcja zdjec

wojteh
    Gość

Domyślnie

Oglądałem wystawy i albumy ? Przeważnie niż zrywaja czapek ... Nasz bedzie lepRZy (chyba ta sie to pisze)

nie szaleje ... Ale ok zrozumiałem ....:
    zapomniałem o AppStore APPLE ....

Domyślnie

Ja np wogole nie potrafie wybierac zdjec
    Zawsze po fakcie stwierdzam ze wybralem gorsze
    Teraz tez mam zagwostke, kobity analogowe,wyjazdowe, pomieszanie...
    Road to Manila

conik
    Gość

Domyślnie

mario....proste....masz cycki....dajesz cycki

Strona 11 z 138 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów