Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Wakacje 2012 - chore ceny w naszym kraju - skąd taniej?

Witam,
    Właśnie planuje po cichu wakacje 2012 - pomyślałem o Cyprze. Jak zawsze kryteria mam te same - hotel 4*, All-inclusive, 2 tygodnie, koniec sierpnia-początek września. Skład osobowy - 2 osoby dorosłe + 1 dziecko 6 lat.

Hotel cichy (jadę odpocząć a nie szaleć), plaża piaszczysta (ze względu na dziecko). I wyskakuje mi np. ceny rzędu 7-9 tyś za osobę (!!!) - za dziecko trochę mniej.
    Czy to nie chore? 15-20 tyś za 2 tygodnie na Cyprze w hotelu wcale nie jakimś tam mega wypas?

Macie jakieś sposoby na wczasy? Podobno słyszałem opinie że jadąc z Niemiec czy nawet Czech jest znacznie taniej.
    A zresztą co się będę chwalił...

Domyślnie

Tez czytałem kiedys ze z Niemiec taniej. Oni rezerwują zdecydowanie wiecej miejsc i maja wieksze mozliwosci negocjacji cen.
    ps Ja znalazlem troche taniej http://www.itaka.pl/wyszukiwarka-ofe...1/child_ages=6

Domyślnie

Jeśli wakacje organizuje pośrednik to automatycznie cena znacząco rośnie.
    To chyba normalne.
    Jedź bez pośrednika - wyjdzie Cię taniej i lepiej zorganizujesz sobie urlop.
    Tak jest w każdej branży gdzie są obecni pośrednicy.
    Ostatnio edytowane przez verus ; 17-02-2012 o 17:37

Domyślnie

Może kwestia kierunku. W Tunezji (też piaszczysta plaża) masz w 5* all inclusive za 2-os dorosłe i dziecko 6 lat na 2 tyg. za ok 11 tys. Może Cypr zmierza w kierunku Grecji i chroni się w ten sposób przed upadłością?

Domyślnie

Jezeli dajesz rade po anglicku to polecam to http://www.holidaylettings.co.uk/sea...oc_region=3505 wynajem od osob prywatnych, loty organizujesz sobie sam a jak dobrze pokombinujesz to w cenie za osobe bedziesz mial caly urlop z wynajetym samochodem

np: http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/peyia/207115

Domyślnie

Z Gliwic masz blisko na Pyrzowice i do Balic, a z tych dwóch lotnisk można znaleźć wiele ciekawych połączeń wakacyjnych. Do tego przeszukać booking.com i coś się powinno znaleźć. I radziłbym celować bardziej we wrzesień niż w sierpień, wtedy powinno być trochę taniej.

Domyślnie

Cena faktycznie z kosmosu. Oczywiście różne miejsca są nastawione na różnego rodzaju turystę (być może Cypr zaczyna kandydować do klasy premium) i stąd też porównywalne (hotel, czas, standard) wakacje na Sardynii są kilkukrotnie droższe niż nieopodal w Tunezji. Wiadomo dlaczego tak jest i nie ma co się oburzać.
    Jednak nie ma niczego na Cyprze czego byś nie miał na wyspach greckich, a tych masz wybór ogromny i dobrej klasy hotel za 2 tyg masz max za 4tys.
    Sam polecam zachodnią Kretę jako względnie tanie i piękne miejsce na wakacje.
    Jak cię nie odstraszają arabskie klimaty to wrzesień zeszłego roku 2+2 hotel 4* ALL (naprawdę dobry Sailor's Beach Club w Turcji) to wydatek 8,6 tys zł.
    Ofertę kupowałem na tydzień przed wylotem.
    I uprzedzając pytanie euro kosztowało nie mniej niż dziś więc nie widzę przyczyny aby ceny miały w tym roku być znacząco wyższe.

Z drugiej strony wiosną zeszłego roku płaciłem 7800 zł za tydzień na Ibizie w średniej klasy czterogwiazdkowym hotelu. I taniej nie mogłem znaleźć.
    Ostatnio edytowane przez andrzej_laskowski ; 17-02-2012 o 18:55
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Sam polecam zachodnią Kretę jako względnie tanie i piękne miejsce na wakacje
    Tu może być problem z piaszczystą plażą, chyba że codziennie będziesz jeździł na Elafonisi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Elafonisi.
    Jest i Balos, albo Falasarna. Bliżej, chociaż zależy skąd

Domyślnie

Raczej chodziło mi o to, że ciężko będzie znaleźć hotel przy piaszczystej plaży w zachodniej Krecie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów