Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie swiatlo jak u Zhang Jingna, jak?

Nie mam wogole doswiadczenia w studiu bo zajmuje sie dokumentem i reporterka ale czesto ogladam zdjecia z innych dziedzin fotografii. Trafilem na prace Zhang Jingna i te dwie ponizej mnie zaintrygowaly. Jak sa te portrety oswietlone? Cienie pieknie rysuja krawedzie ciala zarowno z lewej jak i prawej strony...... dla studyjniakow to pewnie banal a ja nie wiem jak to ugryzc. Ktos wyjasni?

by zemotion - in Singapore, on Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    Jak sa te portrety oswietlone?
    W dużej mierze Fotoszopem
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Diabeł tkwi w szczegółach, wolałbym za wróżkę nie robić. Ale mnie to wygląda na beauty dish w ustawieniu górno-bocznym. Do tego oświetlenie tła + zastawki tak żeby plecy nie były wypalone. Ale pewnie lepiej wypowiedzą się Jacek_Z i inni,bardziej doświadczeni.

Domyślnie

Na moje oko akurat tło na 99% nie jest oryginalne, albo było wymienione albo mocno dłubnięte. Prawdopodobnie w oryginale było znacznie ciemniejsze.

Domyślnie

najbardziej zastanawiaja mnie te cinie na szyji. Napewno jest sporo ps ale wyjsciowe tez nie moglo byc zle

Domyślnie

Zhang Jingna młoda zdolna i już znana na całym świecie a szczególnie dla azjatyckich gazet mody. O ustawienie świateł tutaj nie chodzi a bardziej postprocessing jej bo większość zdjęć sama obrabia, dla mnie zdjęcia są wyostrzone do granic zdrowego rozsądku i kolory tworzą jej styl, nie wspomnę o estetyce kadru i wyczuciu. Zdjęcia bardzo podobne w pp do http://www.gavinoneill.com/ i wielu innych.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    najbardziej zastanawiaja mnie te cinie na szyji.
    Adjustment layer z mocno ściemniającą krzywą, maska, miękki pędzel i parę pociągnięć. Lub którakolwiek inna z pozostałych cirka 50 metod na osiągnięcie podobnego efektu. To może być wzmocnienie cienia obecnego na zdjęciu (na co bym stawiał) lub wręcz dorysowanie go niemal od podstaw – po tak mikrych zdjęciach nie da się wyrokować, faktura skóry zdradziłaby więcej.
    Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 08-02-2012 o 16:09

Domyślnie

a ja naiwny myslalem ze to swiatlo......

malita, te zalinkowa to dopiero sa ostrzone ciut za granice normalnosci

Domyślnie

Nikt z nas na tej sesji nie był, wróżymy z fusów. Ostatnio na forum było zdjęcie, w którym tło zostało dodane w PS, chociaż podobny efekt można było bez problemu uzyskać świecąc. Co kto lubi.

Można poszukać jakichś wywiadów z autorką, może opowiada o proporcjach światło-PS.

Domyślnie

Czy dobrze widzę jeszcze jakieś duotony?
    Światła na żółto - cienie na niebiesko?
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów