Szukam tła, które można złożyć i przewieźć w plecaku bądź w małej walizce. Zna ktoś takie patenty? Czytałem o tłach muślinowych, jednakże nie mogę jakoś ich znaleźć, a tła składane jak blenda powalają mnie swoją ceną...
Szukaj
Szukam tła, które można złożyć i przewieźć w plecaku bądź w małej walizce. Zna ktoś takie patenty? Czytałem o tłach muślinowych, jednakże nie mogę jakoś ich znaleźć, a tła składane jak blenda powalają mnie swoją ceną...
Tła z muślinu musiałbyś prasować przed sesją.
Szczerze powiedziawszy prasowanie to nie jest w tym momencie duży problem. Jeśli nie byłoby innego wyjścia, to zadowolę się i takim.
Jak szukasz białego to może Lastolite MegaLite. I soft i jakby się uparł to i też tło się da z tego zrobić.
Jak do malego portretu - to polecam blendeBiale, czarne, srebrne, zlote, jakie chcesz. Wymiary nawet 180x90 a i wieksze sa jak potrzeba
Albo kawalek materialu, muslin jest jakotaki, trzeba by go skladac kilkukrotnie zeby dal pozadany efekt, bo jest zbyt cienki...
No albo typowego gnieciucha![]()
Softbox jak softbox, najlepiej sprawdzi się zwykła blenda.
Nawet duża blenda da się ładnie złożyć a przy umiejętnym użytkowaniu nie będzie na niej widać zagięć 'transportowych'.
Tanio i mobilnie.
Soft-softbox - tak myślałem, jednakże nie sądziłem, że można to zastosować jako tło.
Mam dużą blendę, tylko że srebrno-złotą. Będę musiał się w białą wyposażyć. Tylko pytanie, nie będzie zbyt mocno widać zagnieceń na blendzie?
Dzięki wszystkim za info.
Ostatnio edytowane przez foto4deg ; 22-02-2012 o 23:14
Wszystko zależy od swiatła no i ostrości przecież...
Jak sie postarasz to będzie ok.
Wysłane z mojego Sony Tablet S za pomocą Tapatalk
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami