Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sandra

Domyślnie Sandra

Modelka: Sandra Ż.
    Mua: Sandra Ż.

Zachęcam do komentowania, chętnie dowiem się co poprawić

1.
    2.

Domyślnie

Zaświecone prace fajnie, obróbka super. Ale za nic nie pasują mi te liście, nic nie wnoszą do portretu. Jeszcze jak by z makijażem się kolorem może zgrały to by uszło. Ale tak nie rozumiem zamiaru ich pokazywania.

Domyślnie

siemasz P.

Domyślnie

siemasz wujek

a liście jak liście, kolor miały ładny głębszego sensu faktycznie w nich nie ma

Domyślnie

jak nie ma... a fotosynteza ?

Domyślnie

przecież one i tak żółte już :P

dobra koniec tego pitolenia może mi ktoś coś o zdjęciach jeszcze napiszę

Rycerz
    Gość

Domyślnie

są inne, intrygujące,
    kolorystyka taka lekko nierealna, i te liście wprowadzają trochę surrealistyczny klimat.
    Zobaczę je jeszcze raz jutro i wtedy ocenię czy mi się podobają czy nie

Domyślnie

Przede wszystkim pozdrów Sandrę.
    Moja opinia będzie subiektywna, gdyż napiszę bardziej co mi się podoba, a raczej nie podoba. Lecz niekoniecznie jest to złe - ot gusta - jeden lubi ogórki drugi mielonkę.

Na tak:
    Światełko na pierwszym planie. Obróbka skóry do pewnego stopnia. Linia pod ramieniem na dwójce kusząco schodząca w dół. Jako wielbiciel aktów i znając z widzenia (czy własnych zdjęć) modelkę, żałuję już, że nie jest to sesja w tamtej kategorii. Kolor skóry twarzy. Część stylizacji - gładko zaczesane włosy oraz tak umodelowane brwi - na dwójce jest ładny efekt klasyki amerykańskiej okolic połowy XX w. (jeżeli mi się dobrze kojarzy). Kadry, kompozycje i jakiś pomysł na zdjęcia. Coś choć odrobinę innego zawsze jest mile widziane.

Na nie:
    - Kolor pozostałej części ciała. Jest sino i jednocześnie w cieniu - a tego bardzo nie lubię. Nie dość, że przywodzi na myśl zmarzniętego topielca, to stwarza to problemy, widoczne między innymi na dwójce. Chodzi o przejścia w tony jaśniejsze - tu na przykład jest taka plamka pod szyją, którą oczywiście można po prostu usunąć, ale pokazuje jak bardzo różnią się kolory i jasność skóry w różnych miejscach. Kontrast między oświetleniem twarzy i ciała to dodatkowo uwypukla. Nie jest to tylko cień, ale cień zabarwiony chłodem, wilgocią, zgnilizną.
    - Oczy i usta są strasznie ostre, kontrastowe, wyskakują z planu. Na jedynce mam wrażenie niemal manekina ze szklanymi gałkami. Na dwójce jest ciut lepiej, ale tu się wkradło nieprzyjemne zaczerwienienie w białko oka i załzawienie. Biedna Sandra przez godzinę po sesji pewnie błądziła po omacku.
    - Sterylność pracy. Tu wyjątkowo na nie - ponieważ wyszło zbyt sztucznie. Nie wiem czy to tylko kwestia usunięcia i zminimalizowania wszelkich zmarszczek i nierówności. Może to jeszcze jakiś dodatkowy efekt wzmocnionej klarowności i mikrokontrastu? Zdjęcie jest aż za ostro podane. Jak makro jakiegoś owada.
    - Drobiazgi w postaci koloru ust oraz brwi, które mnie się nie podobają, gdyż maja taką jasną obwódkę dookoła. Pewnie to zadanie dla makijażu, ale może nie być z tym tak prosto. Z ciekawości poprawiłbym w obróbce i zobaczył czy będzie lepiej, czy gorzej.
    - Kontrast dopieszczonej, wystylizowanej skóry twarzy oraz szyi, o której trochę zapomniano.
    - Model aparatu w EXIF
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 29-02-2012 o 19:19

Domyślnie

Pozdrowie Pewnie sama nawet dojrzy

Widzę, że od mojego ostatniego pobytu tutaj nic się nie zmieniło, nadal można na Ciebie liczyć

ps.

z modelem aparatu nic nie zrobię już, co do reszty, postaram się

Domyślnie

Bardzo mi sie podoba choc na dwa przeszkadza niedopracowany ''dol '' modelki (retusz na twarzy suber ale ramiona i reszta zostala zapomniana).
    Co jeszcze mnie denerwuje to bialka oczu. Po prostu nie sa biale!!! WHY???

Uprawnienia umieszczania postów