Witajcie!
Chciałbym prosić o Waszą opinię...
Po jej wpisaniu (aby się nie sugerować) można poczytać więcej na temat tego kadru zaglądając, tradycyjnie, na RzucButem.com!
Dzięki za odwiedziny!
Szukaj
Witajcie!
Chciałbym prosić o Waszą opinię...
Po jej wpisaniu (aby się nie sugerować) można poczytać więcej na temat tego kadru zaglądając, tradycyjnie, na RzucButem.com!
Dzięki za odwiedziny!
Na wstępie napiszę, że zdjęcie widziałem po raz pierwszy wczoraj rano i następnie czytałem wpis na Twojej stronie. Nie do końca potrafię wyrobić sobie jednoznaczną opinię na temat tego zdjęcia - w niektórych odsłonach odpowiada mi ono, podoba się, w całości, czasami natomiast pewne jego elementy, każą mi stawiać pytanie, czy kompozycja jest idealnie "zrównoważona". Niezależnie jednak od pewnych (niestabilnych do tego) wątpliwości dla mnie to zdjęcie jest dobre, ciekawe. Jego kompozycja jest niesztampowa, co samo w sobie dla oglądającego jest interesujące.
Moje pewne wątpliwości dotyczą przede wszystkim powierzchni nieba i jego charakteru (dramatyzmu). Czasami wydaje mi się, że w pewnym stopniu (dość niewielkim !) zdominowało ono kompozycję, w szczególności jej lewą stronę (zabudowę Starego Browaru). Problemu takiego nie mam raczej z budynkami po prawej stronie. Wyraźnie wyodrębniają się one tonalnie na tle nieba, pięknie układa się na nich światło, kąt pod którym zostały sfotografowane pozwala na dostrzeżenie ich szczegółów, a ponadto tytułowe ptaki ukierunkowują na nie.
Ptaki w kompozycji robią oczywiście dobrą robotę - dynamizują ją i stanowią pomost między architekturą.
Bardzo ciekawa opinia - wielkie dzięki
Ciężko mi jednoznacznie stwierdzić czy masz rację, czy się zgadzam itd. Chyba muszę się z tym dłużej przespać
Niemniej sugestie zawsze są mile widzianeJeszcze raz dzięki za bardzo merytoryczny komentarz!
Dla mnie bardzo fajna fotka, szczególnie ciekawie prezentuje się konwersja do BW, ogólnie bardzo ciekawie.
Pozdrawiam, Kuba.Daf.
Skontaktuj się z nami