Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

jerezano: pytałem dlatego, że miałem w planie pomóc, a zainteresowany byłem zakresem, miałem nadzieję, że może akapit jeden tylko i byłoby szybko.

Sorrki jeśli odebrałeś to jako zarzut w stylu 'jak można czegoś takiego nie zrozumieć' - nie o to chodziło ;>

Domyślnie

ok, ok. Wiesz jak to jest - człowiek chce coś nowego zrobić, a tu takie przeszkody (językowe) - to się trochę denerwuje
    Już sobie dałem radę, w innym narzeczu

Domyślnie

I kolejne pytanie -możecie mnie zabić (wirtualnie), ale nie rozumiem tabeli z opakowania Tetenalu:

Czas wywoływania: 20*c, min, Beta = 55 (?)

pod spodem jest tabelka z różnymi filmami (to rozumiem ) i obok 3 kolumny, 1+10, 1+20, 1+30 (to wiem - stopnie rozcieńczenia), a w każdej z kolumn literka A i B. Co oznaczają liczby w kolumnach pod tymi literkami?
    Na samym dole jest napisane rytm poruszania przez odwrócenie: A= 3s B=1 min. ???

W niedzielę się wezmę za pierwsze filmy, więc może mi to któryś z Życzliwych Kolegów wyjaśni?

Domyślnie

A cóż to za Tetenal?
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Tetenal Ultrafin Lq, ale to chyba nieistotne - chodzi mi o interpretacje tabelki (taka lub podobna jest pewnie na wszystkich tetenalach)

Domyślnie

Na moje oko sprawa wygląda tak (na podstawie tego):
    Beta 0,55 - wołanie na "normalny" kontrast;
    Beta 0,70 - wołanie na wysoki kontrast;
    1min i 3sec określają sposób agitacji - obstawiam, bo tego już pewien nie jestem, że 3sec oznacza wywoływanie rotacyjne.
    Pozdrawiam,
    Marcin

wojteh
    Gość

Domyślnie

tak dokładnie - ja używam ultrafin lq

Domyślnie

0,55 to jest dla normalnego kontrastu, do wołania pod powiększalnikiem z głowicą kondensatorową
    0,70 to jest dla podwyższonego kontrastu, do wołania pod powiększalnikiem z głowica dyfuzyjną.

Jak pomyliłem nazwy głowic to wybaczcie.
    3 sek / 1 min oznacza rytm obracania: co trzy sekundy - chyba w praktyce oznacza mieszanie ciągłe lub co minutę

Liczby w tabelce poniżej to czas moczenia w wywoływaczu dla temperatury 20 st. C.

http://www.tetenal.com/index_c.htm?A...000200000&L=UK
    Trzeba nadusić to "i" w okręgu to w popupie wyskoczy manual do chemii Tetenala.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Zdyboo wyjaśnił na 100 procent

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów