Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Domyślnie

To nie tak, że kopie - tu wszystko jest ok. Aparat jest właściwie nowy. Ale ten cały proces dźwiękowy..... mój d300 ze swoim lusterkiem to się w ogóle nie umywa... Wiesz - takie doznania całkiem dla mnie nowe

Ucieszyłeś mnie z tym wężykiem Dzięki.

Domyślnie

Kominek to jest to. Pryzmat do mojego kieva podpiera książki, chodzę z kominkiem. Do mamiyi 645 czasem pryzmat zakładam, pomaga w pionowym kadrze i mam tryb A. RZ ma obracaną dupkę więc problem kadru pionowego odpada.

Światłomierz, o ile nie błyskasz, kupisz za dosłownie parę groszy. Ja Lunasixa kupiłem za 8 euro, działa idealnie. Do bardziej skomplikowanych pomiarów zakładam pryzmat (mam se spotem), ale to jakieś 5% przypadków i moim zdaniem nie warto pryzmatu specjalnie kupować.

Komfort kadrowania z kominkiem jest niesamowity o ile opanujesz kierunki
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Komfort kadrowania z kominkiem jest niesamowity o ile opanujesz kierunki
    co do kierunków to kiedyś kadrowałem coolpixem na lajwvju i byłem zdziwiony czemu obraz przesuwa się w przeciwnym kierunku niż normalnie powinien..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    co do kierunków to kiedyś kadrowałem coolpixem na lajwvju i byłem zdziwiony czemu obraz przesuwa się w przeciwnym kierunku niż normalnie powinien..
    Ty się pewnie dziwiłeś że jest do góry nogami
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    Ty się pewnie dziwiłeś że jest do góry nogami
    Kiedyś wyjąłem w tym celu aparat z szafki zeby sprawdzić bo zgłupialem - byłem święcie przekonany ze obraz na matowce jest normalnie
    Völkchlor

Domyślnie

Ja też zacząłem zabawę z RZ, mam kominek i za pryzmatem nie tęsknię. Minoltą iv mierzę światło i jest dobrze.
    Ostatnio edytowane przez rg2000 ; 21-02-2012 o 15:11
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Eeee, to ja mam luksus, u mnie tylko prawo - lewo się zamieniło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Eeee, to ja mam luksus, u mnie tylko prawo - lewo się zamieniło
    to popróbuj dopasować skośne linie do krawędzi kadru
    Völkchlor

Domyślnie

Fajnie się też kadruje trzymając aparat przed sobą, tak że obiektyw jest skierowany w prawo lub lewo, a płaszczyzna matówki jest ustawiona w pionie
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Fajnie się też kadruje trzymając aparat przed sobą, tak że obiektyw jest skierowany w prawo lub lewo, a płaszczyzna matówki jest ustawiona w pionie
    to zdjecie zrobilem trzymając tak aparat, ale nad głowami widzów stojących przede mna

Völkchlor

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów