Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: nowy PW III

Domyślnie

No to dodajmy linki:
    http://plusiii.pocketwizard.com
    http://www.joemcnally.com/blog/2012/...izard-plus-iii
    http://www.strobist.blogspot.com/201...e-trigger.html

szczerze - gdyby nie współpraca z Sekonicem to PW nie ma za wielu argumentów by się sprzedawać w wysokiej jednak cenie. Na pewno super sprzet, ale ..... to tylko ma synchronizować.
    Co innego przenoszenie TTL. Ciekawe jaka niedługo będzie cena PW II, PW III a nawet Multimaxa. Przecież one powinny kosztować co najwyżej połowę ceny TT5.
    No może Multimax się broni w niektórych, specyficznych zastosowaniach (opóźnienie wyzwalania ustawiane w ms). Ale PW III - po co to zrobili?
    Co piszę ja, uzytkownik PW
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

sam sie nad tym zastanawiam, po co? i pisze to jako uzytkownik atlasa
    ale wkleilem jako ciekawostke

Domyślnie

Jestem ciekaw dlaczego w trójkach wpakowali znowu plastikową stopkę. Tak ciężko tam solidniejszy metal wpakować?

Domyślnie

www.optyczne.pl/4685-nowo%C5%9B%C4%87-PocketWizard_Plus_III.html
    Jesli faktycznie sugerowana cena 559 zł sie potwierdzi to jest dobrze.
    Tylko dlaczego PW II kosztuje w sklepach 755 - 899 zł !!! Powinien jakieś 350 !
    Ostatnio kupiłem Phottix Atlas za blisko 400 zł. Może bym poczekał na PW III.
    Choć Atlasa kupiłem dla sanek na lampę SB800. A PW II i III tego nie mają, trzeba kombinować z kostką i kabelkiem.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 21-02-2012 o 00:00
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cena calkiem ok
    Chociaz mi te wszystkie bajery nie za bardzo sa potrzebne
    i dziwie sie wlasnie dwom rzeczom. Dlaczego nie zrobili:
    metalowej stopki i sanek na lampe?
    jesli mialbym kupic PW to tylko TT1 lub TT5

Domyślnie

No jeszcze w studiu przydadzą sie grupy (przy pomiarach flesza), o ile idzie potem wyzwolic wszystkie grupy razem, co nie jest takie pewne.
    Zasięg + pare innych detali - fakt, ale to w tak wyjątkowych przypadkach, że szkoda gadać. Można powiedziec sprzęt dla wybranych i dla gadżeciaży (ładnie wygląda LCD).
    Plusem jest umozliwienie łatwego odpalania aparatu i lampy oraz wybudzanie zdalnej lampy.
    Szkoda, że nie dodano funkcjonalności z Multimaxa, ale z drugiej strony to też sa funkcje przydatne bardzo sporadycznie. Kto musi to mieć to musi zabulić duzo. Wyzyskiwanie sytuacji, bo to sprawa softu, a multimax kosztuje 2x tyle. Brak konkurencji tak robi na ceny.

Co do sanek - pisałem - zgoda. Po waszych wpisach o dostepności byc może ostatnich sztuk sam kupiłem Atlasa, jak poczytałem o PWIII w tej cenie to pożałowałem, ale po chwili mi minęło - brak sanek - wolę Atlasa.

Domyślnie

nie wiem czy ktoś to zauważył i czy to jest nowość w PW bo nigdy ich nie posiadałem a miałem okazję raz lub dwa razy ich użyć ale na filmie z zdjęć produktowych w 29 sekundzie przyczepia ktoś wyzwalacz do powerpacka - te nowe PW mają magnesik w sobie do mocowania na metalowych rzeczach ? to coś nowego czy już było wcześniej w poprzednich modelach.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Aż z ciekawości spróbowałem przyczepić Atlasy battery packów i nie mam nic takiego . W sumie pierdoła ale jak bardzo przydatna. Ja często przesuwam lampy i to dyndające małe trochę wkurza jak się o wszystko obija.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Aż z ciekawości spróbowałem przyczepić Atlasy battery packów i nie mam nic takiego . W sumie pierdoła ale jak bardzo przydatna. Ja często przesuwam lampy i to dyndające małe trochę wkurza jak się o wszystko obija.
    Ja kupilem sobie takie plastikowe mocowania i sprawdzaja sie bardzo dobrze przy lampach studyjych, roznych statywach i tez przy malych lampkach
    o takie cos tylko jak kupowale to zaplacilem niecale 30zl za sztuke i od tej pory zdejmuje je tylko zeby zmienic baterie
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 21-02-2012 o 15:45

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów