Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Żywiecczyzna

Domyślnie Żywiecczyzna

ZAPRASZAM

Wszelkie komentarze mile widziane.

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Świetnie wyszło, niebo fantastyczne,
    ale i dół bardzo fajny z tymi podświetlony mgiełkami.

Ile klatek zrobiłeś, żeby otrzymać taki efekt ?
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Dziękuję Ci. Poraz pierwszy zacząłem wykorzystywać programowalny pilot co pozwoliło mi na wyjście poza 30sec. Dzięki temu również mogłem zejść z ISO. Tutaj jest około 70klatek po 55sec. Pozdrawiam.

Domyślnie

Jeśli wszystko do tej pory robiłeś na 30-sekundówkach, to szacun, ja już po pierwszym plenerze kupiłam programowalny wężyk Ale widzę, że niewiele dłużej teraz. Tak jasno było? Jakie ISO i przesłona? Był księżyc? W jakich godzinach?
    Zdjęcie generalnie podoba mi się, ale coś mi nie pasuje w tym śniegu w PD - nie jest jakiś taki fioletowy? Coś z nim zrobiłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankasz007 Zobacz posta
    Jeśli wszystko do tej pory robiłeś na 30-sekundówkach, to szacun, ja już po pierwszym plenerze kupiłam programowalny wężyk Ale widzę, że niewiele dłużej teraz. Tak jasno było? Jakie ISO i przesłona? Był księżyc? W jakich godzinach?
    Zdjęcie generalnie podoba mi się, ale coś mi nie pasuje w tym śniegu w PD - nie jest jakiś taki fioletowy? Coś z nim zrobiłeś?
    Z tyłu pada dość mocne światło odbite od księżyca oraz możliwe, że dociera światło o różnej temperaturze z lamp, których to na Skrzycznem nie brakuje (górna stacja wyciągów, schronisko oraz potężna antena nadawcza). ISO to 500 a przesłona to 6.3. Każda z klatek po 55.4sec. Generalnie jednak mz. w tym zdjęciu gra pora dnia. Zacząłem robić zdjęcie przy bezchmurnym ciemnym niebie a skończyłem o brzasku i niebie minimalnie zachmurzonym. Generalnie miałem taki spektakl przed sobą, że nawet 20 stopniowy mróz nie przeszkadzał. Dzięki i pozdrawiam.

Domyślnie

Swietna fota ,piekne niebo ale i dol ma swoj urok, podoba sie .Pozdr

Domyślnie

Jest pięknie. Niebo to raz, ale miasto w dole wygląda jak płynna, dymiąca lawa -- bardzo fajny efekt.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Dopiero zdobywam wiedzę na temat krajobrazów ale szczerze Ci powiem, że pozamiatałeś mną ostatecznie!

Domyślnie

To ja mieszkam w takim ciekawym miejscu...??? Brawo dla autora. Jest baśniowo.

Domyślnie

Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Był to jeden z ciekawszych moich wyjazdów. Nie dość, że trafiłem doskonałe warunki fotograficzne to jeszcze równie dobre narciarskie. Dla mnie Skrzyczne pozostanie magiczne. Pozdrawiam.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów