Close

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: york - pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agape Zobacz posta
    A przezabawnie to wygląda - gdy pies z pasją i zaangażowaniem godnym lepszej sprawy (do tego z pewnością, że jak zakopie to nikt nie znajdzie) - jeździ po powierzchni tej narzuty nosem (w tę i z powrotem) - tak jakby rzeczywiście zasypywał coś ziemią. Instynkt taki...
    Moja robi to samo!

Nawet mam filmik
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Moja robi to samo!

Nawet mam filmik
    też mam - i się nie chwalę!
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Domyślnie

Ja też mam!
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Moja sunia "rozgrzebuje" materac przed snem, by sprawić sobie wygodne legowisko Ale cóż - "jak se pościelesz..."
    A wracając do tematu; szczeniak to nic innego jak kolejne dziecko w domu, może trochę bardziej kłopotliwe bo to inny gatunek, widzi świat i stado (rodzinę) inaczej niż ludzie i dlatego trudniej go zrozumieć.
    Jesli kochasz psy, to bierz; jeśli to ma być tylko prezent to odpuść; zrobisz krzywdę córce, psu i sobie.
    Poczytaj tu http://www.psy24.pl/1603-Moj-pies-de...staje-sam.html i w kilku innych miejscach, oceń sytuację i podejmij właściwą decyzję.

PS

Nie wyobrażam sobie domu bez psa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta

Nie wyobrażam sobie domu bez psa
    Ja też

Nie wyobrażam sobie jednak takich akcji jak pokazane na filmikach czy fotce - [wiem, że Yorki nie dla mnie] - rozkoszne, ale u nas w domu pies sypia wyłącznie w swoim koszu - kocyk, poduszeczka - kategoria lux, nigdy nie był w naszym łóżku, nie wskakuje na fotele, ani kanapy.
    Łatwo nie było, bo maleństwo przyniesione do domu przez 3 noce nie dawało nam spać - piszczało, wymagało towarzystwa, tęskniło za swoja mamą - wstawałam chyba częściej niż do dziecka-noworodka!- wiem, że gdybyśmy wtedy odpuścili, to potem trudno byłoby już większemu psu wybić ze łba spanie w łóżku i relaks w fotelach

Czy rozrabiał jak był mały? - a pewnie! Ja jak byłam mała też rozrabiałam - wszystkie młode rozrabiają, bez względu na gatunek

Jednak zniszczeń udało nam się w zasadzie uniknąć - raz zeżarł kanapkę ze stołu, raz podwędził kawałek pizzy z blatu w kuchni i raz zakosił fileta ryby przygotowanego do smażenia. Regularnie przeorywał grządki u dziadków... dopóki nie zostały odgrodzone.
    Całe mnóstwo psich zabawek rozbroił na amen, ale żeby jakieś meble, buty czy ściany... nie. Tyle, że zawsze dbaliśmy o to, żeby przed naszym wyjściem z domu pies był tak zmęczony - wygoniony po spacerze, żeby bez żalu sporo pospał, a potem... zajął się "inteligentną zabawką" - taka kula z otworami, a w środku kawałki sera - trzeba chwilę popracować, żeby do smakołyku się dostać. Buty i kapcie po prostu usuwaliśmy z zasięgu psich zębów

Jak miał rok, odbyliśmy z nim tresurę na psa towarzyszącego I stopnia - od tego czasu jesteśmy zgrani jak w zegarku, rozumiemy się bez słów i kochamy bez granic, choć akcje pogoni za sarną czy zającem mimo wieku mocno dojrzałego.... no niestety rozkładamy bezradnie wszystkie łapy - to jest ponad...

Wierzę, że każdego psa da się ułożyć, nie każdego jednakowo łatwo i szybko.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 18-02-2012 o 23:44
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

To ja miałam szczęście, bo moja Lhara za szczeniaka NIC nie zniszczyła

Domyślnie

U nas się te kilka razy liczba porcji... nie zgadzała -- zbój-głodomór jeden!
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Nie wyobrażam sobie jednak takich akcji jak pokazane na filmikach czy fotce - [wiem, że Yorki nie dla mnie] - rozkoszne, ale u nas w domu pies sypia wyłącznie w swoim koszu - kocyk, poduszeczka - kategoria lux, nigdy nie był w naszym łóżku, nie wskakuje na fotele, ani kanapy.
    Ja kiedyś na temat pozwalania własnemu psu/psom na sypianie tam gdzie my - usłyszałam taką teorię (i chyba się z nią zgadzam):

Właściciele psów dzielą się na dwie podstawowe kategorie: tych którzy sypiają w jednym łóżku ze swoimi psami i tych którzy się do tego nie przyznają...
    (są też podobno w niewielkim odsetku tacy co swoich psów na łóżko naprawdę nie wpuszczają oraz tacy których psy im się do łóżka nie mieszczą... )
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

Znam to powiedzenie.
    Jeśli wierzyć w jego prawdziwość, to - nasze stado to ów "niewielki odsetek".
    Kiedyś jak byłam chora i zalegałam w łóżku, choć nie w pościeli, zachęcałam dorosłego już psa do relaksu wraz ze mną na łóżku - nic z tego - towarzyszył mi w chorowaniu na dywaniku obok łóżka.

Natomiast... jako dziecko wychowywałam się też w domu z psem - tamten sypiał wyłącznie w łóżkach, a wylegiwał się na fotelach - o ile pamiętam nawet własnego koszyka nie miał... Rodzice to akceptowali, a stało się tak dlatego, że taki maleńki i tak piszczy i tak tęskni za mamą...(wiem, bo to ja z siostrą miałam te teksty), a potem... już nie dał się z pościeli wyprowadzić nigdy...

Dziś dla mnie taka sytuacja - nie do przejścia, nie do zaakceptowania w moim domu!
    Ostatnio edytowane przez jm ; 19-02-2012 o 01:00
    Mój niekomercyjny link

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów