Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Wiatrówki...

Domyślnie

swojego czasu trochę się bawiłem wiatrówkami ale mi chwilowo przeszło. Tak czy siak z wiatrówek długich jako absolutne minimum polecam conajmniej Hatsana 55 4,5mm sas qt z alchemikiem, jako pistol do demolki to hatsan lub ranger 25 w kal 5,5mm a jako pistol do rekreacji poczciwego łucznika wz.70
    h55- smiało na 40-50m strzelasz w kapselki
    h25- z lupka i podparcia na 25-30m smiało zamiatasz kiepy
    z łucznika z wolnej ręki puszka po energetyku na 20m jest osiągalna raz za razem

i podkreślam że urządzenia pneumatyczne miotające pociskami o energii < 17J to urządzenia pneumatyczne a nie broń.

polecam fora:
    nasze-wiatrowki.pl
    e-tawerna.pl
    bron.iweb.pl

h55(15,2J) i h25(14,2J) mam właśnie do sprzedania wiec jak chcesz więcej info to zapraszam na priv, łucznik ma dożywocie na ścianie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    A teraz konkrety, zależy mi na celności na dalsze odległości. Na ile metrów byłbym w stanie w miarę celnie strzelać do tarczy? ( Im dalej tym lepiej). Cena powiedzmy do 700zl.
    ZDECYDOWANIE polecam takie postępowanie:
    1. zapisać się na bron.iweb.pl
    2. zajrzeć na forumowy "bazarek"
    3. wyrwać w takiej cenie tuningowane HW30S

Celność? Na 25m można wiśnie eksterminować - w sezonie są tanie, efektowne przy trafieniu, ekologiczne. A do tarczy to już zależy od twoich umiejętności, ale skoro zaczynasz przygodę z wiatrówkami to celność tarczowa takiej wiatrówki jest na pewno większa niż będzie celność strzelca. Tylko trzeba polować na taką wiatróweczkę, bo sprzedają się błyskiem. Np. taka jak poniżej (850zł ale z przyzwoitą do HW30 lunetą) sprzedała się w 4 godziny...

Aha, jeśli chcesz celnie to zapomnij o amatorskich sprzętach na CO2 (na kapsułki) bo będzie strzelać różnie w zależności od temperatury i ciśnienia powietrza. Powtarzalność fatalna, energia strzału niska, drogie w użytkowaniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiterM Zobacz posta
    ZDECYDOWANIE polecam takie postępowanie:
    1. zapisać się na bron.iweb.pl
    2. zajrzeć na forumowy "bazarek"

.
    Niestety trzeba mieć miesięczny staż żeby móc tam zajrzeć. Musze jeszcze poczekać 2 tygodnie...

Domyślnie

ewentualnie zbieraj dalej i zakup PCP

Domyślnie

Wiedziałem, że na nikoniarzy zawsze i w każdym temacie można liczyć
    Chciałbym kupić tacie w ramach prezentu jakąś "wiatrówke"... zacząłem tematem interesować się parę godzin temu...
    Czy moglibyście mi polecić coś za około 400zł, żeby wstydu nie było? Jeśli nie ma co tyle wydawać na tego typu zabawkę, to też mi to napiszcie, wymyśle inny prezent.
    Z tego co na szybko się zorientowałem to miło by było żeby dało się oddać większą (większą niż jeden ) ilość strzałów jeden po drugim. Raczej śrut niż kulki (śrut nie rykoszetuje prawda?).
    No i ostatnia sprawa to raczej pistolet niż karabinek, ale tutaj się nie upieram.
    Z góry bardzo dziękuję za Waszą (mam nadzieję) pomoc
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Z pistoletami jeśli ktoś nie miał wcześniej styczności jest dość trudno raczej, tzn trudno jeśli się próbuje trafiać do oryginalnej tarczy, bo do jakichś puszek czy innych figurek to w sumie znaczenia nie ma.

Jeśli pistolet to zastanów się czy sportowy czy raczej replika. Ciekawą opcją replika, wtedy glocka 17 polecam, wprawdzie na kulki (ASG) a nie śrut ale siła przebicia wystarczająca, celność może słabsza od sportowych wiatrówek ale frajda większa jeśli ktoś nie chce strzelać wyłącznie do tarczy, albo bardziej go broń kręci niż samo trafianie.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Zgłębiam temat i forum o broni
    Co byście powiedzieli o tych cudach:
    1) Crosman 2240
    2) Crosman Vigilante 4,5 mm
    Żaden z nich nie jest piękny oba niby dość celne. 2) fajny bo ma magazynek na 10 śrucin albo 6 BB.

Tak do strzelania "grillowego" chyba lepiej śrut niż kulki, co? Kulka może rykoszetować, a śrut chyba nie... dobrze kombinuję?

Myślałem też o Marksman'ie 2004 (licencjonowanej podróbce HW-40) ale nie jest nigdzie dostępny... a też go chwalą.

Domyślnie

Mam taki
    Beretta M92 FS
    właśnie na Grillu świetna zabawa, do kompletu kupiłem skrzynkę na tarcze, szacuje ze nawet do 90% ciśnienie powietrza praktycznie wystarcza na celne strzelanie,

Domyślnie

Fajny ale dużo za drogi jak dla mnie. Kupiłem KANDAR CP1-M.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów