Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Wiatrówki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Jeśli chcesz strzelać i trafiać - to tylko długa wiatrówka, w sensie nie pistolet, tylko karabinek z kolbą.
    Wierutne bzdury.

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Nie lepiej pójść na strzelnicę i postrzelać z prawdziwej? Choć na początek polecam coś sportowego, dopiero jak z tego będziesz trafiał to 9mm.
    Noooo, np. sportowego Glocka 17 Boczny zapłon to taka wiatrówka na sterydach, o ile kogoś nie kręci strzelanie w stylu olimpijskim, to jego największą zaletą jest taniość. Nie ma obiektywnych przeszkód dla człeka dorosłego, aby od razu popykać z nieco poważniejszych kalibrów.

Co do wiatrówek – osobiście polecam Rohma Twinmastera – jest o tyle fajny, że są do niego magazynki na 8 śrucin, więc można się fajnie pobawić, a zarazem jest wystarczająco celny, żeby postrzelać baaardzo precyzyjnie jak na amatorski poziom.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Polecam taka
    http://www.youtube.com/watch?v=SvOnhRRL8Tc

Koszt okolo 400 zl.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Noooo, np. sportowego Glocka 17 Boczny zapłon to taka wiatrówka na sterydach, o ile kogoś nie kręci strzelanie w stylu olimpijskim, to jego największą zaletą jest taniość. Nie ma obiektywnych przeszkód dla człeka dorosłego, aby od razu popykać z nieco poważniejszych kalibrów.
    Łatwiej przy bocznym zapłonie popracować nad techniką i celnością na początku. Więcej też jesteś w stanie poćwiczyć zanim ręka się zmęczy i ćwiczenia stracą sens. Przeszkód w strzelaniu z 9mm od razu faktycznie nie ma, ale szkoleniowo jak się wcześniej nie miało styczności z bronią boczny zapłon może być niezłym pomysłem. Wszystko zależy od tego czy chcesz się nauczyć strzelać, czy po prostu ponawalać do tarczy. Jak trafisz na fajną strzelnicę to i z Mosberga dadzą postrzelać - takiego kopa nie ma żadna wiatrówka

Domyślnie

Co do wiatrówek krótkich, to na początek świetnym tanim pistoletem jest HW40. Sam mam i jest naprawdę fajny do postrzelania, trochę uciążliwy naciąg ale jest ok. Na kulki mam CP99, to taka szybkostrzelna zabawka...ale nie polecam, na pewno nie do puszek, łatwo o rykoszety!!
    Wszystko zależy od pieniędzy jakie chcesz przeznaczyć, twiny są fajne, drulov jest fajny, można by długo wymieniać iść w coraz większe pieniądze. Polecam generalnie PCA lub PCP... jeżeli chodzi o fotogeniczność, to miałem kiedyś srebrnego CP88w okładzinach z drewna orzechowego i był piękny ...ale celnością daleko mu do HW40 i CO2 potrafi zamarzać w takich temperaturach.
    Jak długa za 2000 to polecam S400 a najlepiej dołożyć do HW100 i mieć genialny sprzęt. Ja mam oba Tylko mój S400 jest "trochę" zmieniony... wygląda tak:
    http://fav.me/d1g5532
    http://fav.me/d1g55d6
    http://fav.me/d1g54wt

Domyślnie

Łatwiej przy bocznym zapłonie popracować nad techniką i celnością na początku.
    To tak, ale kategoria funu trochę inna

Przeszkód w strzelaniu z 9mm od razu faktycznie nie ma, ale szkoleniowo jak się wcześniej nie miało styczności z bronią boczny zapłon może być niezłym pomysłem.
    Nauka przyzwoitego strzelania to proces jednak dość długotrwały i ja na początek właśnie polecam pójście i popróbowanie najróżniejszych sprzętów, szczególnie z tych "poważniejszych" aby się samemu przekonać, czy to kręci, w którą stronę itd.
    Mankament jest taki, że później można stracić zainteresowanie wiatrówkami
    Do sensownej nauki potrzebny jest przede wszystkim dobry instruktor, a z tym na komercyjnych strzelnicach najczęściej jest bida. Jeśli kogoś kręci strzelanie w stylu olimpijskim (boczkiem, jedna ręka, zjazd z góry, strzał, przetrzymanie, opuszczenia), to tak naprawdę najtańszym (i najłatwiej osiągalnym) sposobem nauki jest właśnie wiatrówka. Tak BTW niedawno weszło (już oficjalnie) Air IPSC, więc może to też być droga na złapanie bakcyla tej chyba najciekawszej dyscypliny strzeleckiej.

Jak trafisz na fajną strzelnicę to i z Mosberga dadzą postrzelać - takiego kopa nie ma żadna wiatrówka
    Nie musi być wcale "fajna strzelnica", klient płaci (a breneki teraz cholernie drogie), klient wymaga, klient dostaje –strzelby to żadne tam nieosiągalne aj-waj. Znajomości to najczęściej trzeba mieć dopiero przy zabawkach strzelających ogniem ciągłym, to już nie wszędzie i nie każdemu udostępnią. Albo żeby móc postrzelać bardziej sytuacyjnie, na choćby jakimś*krótkim torze IPSC.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Tak przeglądając ofertę wpadły mi w "oko" dwa modele;
    http://www.bron.pl/shopbron/product/...Px4-Storm/1755
    http://www.bron.pl/shopbron/product/...THER-CP99/1732

Beretta, in plus może być na śrut jak i kulki BB
    No a Walther, przez moment będę jak agent OO7

Miał ktoś do czynienia z tymi pistoletami?

Domyślnie

Posiadam HW 40 i polecam. Bardzo celny i niedrogi.

Domyślnie

Walthera miałem i nie polecam. Za drogi. A wrażenia takie sobie. Mam oryginał na 9mm i tutaj już jest lepiej z wrażeniami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Walthera miałem i nie polecam. Za drogi. A wrażenia takie sobie.
    A coś więcej...
    Niecelny, zacinał się itp.
    Bo pistolet polecany jeśli idzie o CO2 i śrut

Domyślnie

Celność przeciętna, cena w stosunku do jakości znacznie wygórowana, nabój CO2 wystarcza na niewielka ilość strzałów takich jak należy. Mam również podróbke beretty za 300 zł i tu celnośc bardzo dobra i nabój wystarcza na więcej dobrych strzałów.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów