Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Melancholicznie

Domyślnie Melancholicznie

Dziś jedno zdjęcie odemnie
    Praca tygodnia na forum graficznym gfxworld.pl

Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

Nie podoba mi się.
    BW nieciekawe, przepalone niebo, Kadr bardzo słaby.

Domyślnie

jak wyżej , nie specjalnie do mnie mów . Zdecydowanie do przekadrowania i psucia .

Domyślnie

Jakos mnie nie przekonuje...no może gdyby pociag jechal w druga stronę...

Domyślnie

No cóż, gdzie indziej zbierało zupełnie inne opinie
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soserious Zobacz posta
    No cóż, gdzie indziej zbierało zupełnie inne opinie
    Dlatego sporo ludzi wrzuca zdjęcia także i tutaj.

Domyślnie

mOSAd, a jaka jest Twoja opinia o zdjęciu?

Domyślnie

Konwersja do BW bez charakteru, który podkreśliłby relacje tytuł / zdjęcie.

BTW - melacholia to słówko zaczerpnięte z greki, a dokładnie z medycyny i dotyczy długotrwałych reakcji uczuciowych o podłożu lękowym.
    Patrzę na to i nie wiem, czy ona boi się pociągu, czy martwi się, że znów się na pociąg spóźniła. Rzucić się pod pociąg raczej chyba nie chce, bo:
    a) stoi po złej stronie torów,
    b) pociąg jest już zbyt blisko, by czołówka była skuteczna, a szarpnięcie bokiem składu, nie gwarantuje szybkiego i mało bolesnego zejścia,
    c) nie wygląda na zdesperowaną

W zasadzie w kadrze w obecnej postaci brakuje napisu - STRZEŻ SIĘ POCIĄGU !
    Żeby "żarło w oczy" musisz popracować. Modelka - mimika, stylizacja. Ty - kadr (ciut więcej dołu modelki, być może wysokość ramion) i obróbka.
    Na chwilę obecną jest ciasno po bokach i u dołu, a u góry miejsce na transparent. Naprawdę chcesz tam napisać STRZEŻ SIĘ POCIĄGU ?

Edyta: Mam wrażenie, że coś się dzieje przy włosach dziewczyny. Prawdopodobnie plama po retuszu słupa trakcji.
    Ostatnio edytowane przez panoramix ; 16-02-2012 o 00:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soserious Zobacz posta
    mOSAd, a jaka jest Twoja opinia o zdjęciu?
    Na moje oko to połączenie dwóch różnych zdjęć.
    Połączenie nawet w porządku. Ale sposób podania całości jakoś nie przypadł mi do gustu. Kadr dość dziwny. Środek ciężkości za wysoko. Kierunek spojrzenia plus pociąg w tamtym miejscu dają wrażenie sztuczności. Dziewczyna patrzy kompletnie gdzie indziej. Światło na twarzy - no powiedzmy, że nie zachwyca.

Domyślnie

A mnie się to zdjęcie podoba się, ale pod jednym warunkiem - zmiany tytułu ja bym tu dał tytuł np. "to be or not to be" albo jakiś synonim, dziewczę zamyślone, póki co jej torem nic nie jedzie, ale za krótszą lub dłuższą chwilę będzie jechało i co wtedy??? Melancholii natomiast nie ma tu żadnej. Co do kadru to uważam, że wbrew powyższym opiniom fajny jest, przydałoby się minimalnnie więcej przestrzeni przed pociągiem, ale to szczegół poza tym taki kadr u mnie wywołuje wrażenie jakby lada moment pociąg jadący w drugą stronę miał wskoczyć w kadr jakby zza naszych (oglądających to zdjęcie) pleców, no jest tu jakieś napięcie... to że dziewczyna nie patrzy na pociąg nie robi bo to przecież nie jej pociąg, jej dopiero nadjedzie... póki co patrzy na tory, jest OK. jestem na TAK!
    Ostatnio edytowane przez pmpmwd ; 16-02-2012 o 01:56

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów