Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Kata DB-453

Domyślnie

Bardzo krótko ją mam, ale klapa jest dobrze spasowana, jakieś szczeliny z boku się znajdą pewnie, ekspres na pewno lepiej uszczelni. W moim przypadku to miała być torba na spacery, na miasto itp. z łatwym i wygodnym dostępem do sprzętu, jednocześnie nie wyglądającą na torbę foto. Na większe wypady, wyjazdy jest plecaczek
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Normalnie graty nosze w kacie 3N1-20, ale czasami wolałbym mieć dyskretniejszego i wolne plecy
    nic...

Domyślnie

Mi w db-453 brakuje jakiś zaczepów na spodzie co by statyw przytroczyć. Torba jak najbardziej ok. Wyjmowany insert używam jako mini futerał który wkładam do zwykłego plecaka na rower.

Domyślnie

Po wszystkich za i przeciw kupiłem w końcu .......Lowepro Event Messenger 150
    Kata DB-453, a w zasadzie ten wewnętrzny futerał okazał się jednak za mały na D300s+N17-55. Zabrakło wysokości i nie szło go zapiąć. Dodatkowo, wzmocnienia torby, grubość jej ścianek czyli ochrona zawartości torby wydały mi się jakieś takie słabe, żeby nie powiedzieć cienkie.
    Jako, że w sklepie był całkiem spory wybór toreb w łapy wpadła mi właśnie LP Event Messenger 150. Wszystko co chciałem do niej wpakować wlazło bez problemów, mimo że obie torby mają zbliżone gabaryty. Sama torba ma grube ścianki, znacznie grubsze niż Kata.
    Mimo, że zamykana jest tylko na jedną klamrę, posiada dodatkowo rzepy, które dodatkowo trzymają klapę torby. Co ciekawe rzepy te można sprytnie przysłonić i wówczas klapa torby trzymana jest tylko za pomocą klamry. Dodatkowo klapa torby ma na bokach zakładki materiałowe, które przy zamknięciu torby składając się dość dobrze zabezpieczają wnętrze przed dostaniem się czegoś z zewnątrz.
    Wizualnie kata bardziej mi się widziała, natomiast przegrała z LP zabezpieczeniem sprzętu, oraz możliwościami wpasowania go w torbę. W Kacie ten wewnętrzny futerał latał sobie swobodnie, gdyż nie przewidziano możliwości jego unieruchomienia. Wewnętrzna część Katy wykonana jest też z gładkiego materiału co uniemożliwia zastosowanie przegród z rzepami. W LP nie ma z tym problemu dzięki czeku sprzęt możemy sobie umieści wg upodobania.
    LP okazała się jednak praktyczniejsza i bardziej pancerna.
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 02-03-2012 o 19:17
    nic...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów