Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Question Nissin SPEEDLIGHT Di481 - pytania adepta

witam
    kupilem ostatnio wymieniona w temacie lampe i w sumie jestem dosc zadowolony, pieknie sie sprawdza w zamknietych pomieszczeniach, odbicie od sufitu jak ta lala, miekkie ladne swiatlo...
    ale...
    czas synchronizacji 1/60 to chyba troche malo? czy tak powinno byc? bo w sumie sie nie znam
    z zalet:
    iTTL dziala ladnie i stabilnie [wiem ze niektorzy trafiali na jakies wybrakowane modele gdzie blysk byl nierownomierny ale moja dziala ok]
    tania jak barszcz [w porownaniu do nikonowskich]
    odchylany palnik chodzi przyjemnie
    wady:
    slaba jakosc nalepki z tylu ale to w sumie kosmetyka
    brak odchylanego palnika w poziomie
    no i ten czas synchronizacji

no i teraz mam pytania:
    o co chodzi z synchronizacja na tylnia kurtyne (?) [opjca REAR]. wtedy strasznie sie wydluzaja czasy do mniej wiecej 1 sek. nie kumam zastosowania prktycznego tego bajeru

lampa pracuje na nikonie d50

ok, dzis po wizycie w sklepie nikona dowiedzialem sie tego i owego i juz wiem ze moja lampa tez sie synchronizuje na wyzszych czasach [do 1/500] i dziala wspaniale, wlasnie testowalem z dodatkowym reflektorem i odbiciem od sufitu i wyszlo cos takiego [plik ma 2,13mb]:
    http://asz-reklama.home.pl/mateusz/rozne/DSC_7313.JPG

exif:
    Ostatnio edytowane przez tinto_brass ; 28-02-2007 o 21:32

Domyślnie

No to już pewnie też wiesz, o co chodzi z synchronizacją na drugą (tylną! Nie "tylnią"!) kurtynę (REAR)...?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

taaa, dowiedzialem sie ze ma to np zastosowanie w nocy, jak sie chce zrobi samochod z ciagnacymi sie za nim swiatlami

Domyślnie

zmniejsz to zdjęcie trochę, pliiiizzzz
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Domyślnie

jestem tu w sumie nowiutki i zieloniutki, jak zmniejszyc? na innych forach widzialem opcje miniaturki, tu nie ma... a chcialem pokazac zdjecie w pelnym rozmiarze

Domyślnie

Jeśli chcesz pokazać w pełnym rozmiarze, to daj tylko linka - tutaj umieszcza się zdjęcia w określonych rozmiarach - patrz: regulamin. Przeczytaj i pokombinuj - dasz radę
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Domyślnie

dzieki za info, juz poprawilem

Domyślnie

ile dales za ta lampke? (jezeli mozna wiedziec)
    a co Ty taki ciekawski?

radekd
    Gość

Domyślnie

Czy możesz podać linka od kogo kupiłeś ???

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów