Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Jak to się robi w Total Commander?

Witam serdecznie mam pytanie czy w ogóle można takie coś zrobić. Posiadam dwa foldery. W jednym mam oryginalne pliki raw z niezmienionymi nazwami. W drugim katalogu mam wywołane z tego pierwszego folderu jpg. Przeglądam sobie jpg i te które mi się nie podobają usuwam. Następnie chciałbym w TC porównać te dwa foldery w taki sposób aby program wyświetlił mi te rawy które nie posiadają swoich odpowiedników w jpg-ach. Aby następnie je usunąć. Póki co jak kliknę zaznacz i porównaj zaznacza mi wszystko na czerwono.

Domyślnie

zaznacza, bo rozni je nazwa a dokladnie rozszerzenie.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No to czy takie porównanie po nazwie plików a nie po rozszerzeniu jest możliwe jakimkolwiek programem?

Domyślnie

nie wiem, ale czy nie lepiej selekcje robic przed wolaniem? przeciez w ten sposob to strata czasu. przegladanie rawow jest tak samo proste jak przegladanie jpg. praktycznie kazdy program pokazuje jpg zaszyty w raw. ja rozumiem ze taka porada to musztarda po obiedzie...

mozesz w TC zmienic rozszerzenia tych plikow, opcja hurtowej zmiany nazwy w TC jet bardzo rozbudowana. po przeprowadzeniu selekcji mozesz im przywrocic prawidlowe rozszerzenia.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Ale lepiej dokonać mi selekcji na małych jpg niż na dużych rawach.

PS Czyli zmieniam rozszerzenie w plikach jpg na raw. Porównuje oba katalogi a następnie zmieniam rozszerzenie na jpg tak?

Domyślnie

eee tam... w czym latwiej? przeciez tak samo szybko otwiera sie w przegladarce raw (jpg w rawie) jak zwykly jpg... moze nie bedzie taki ladny jak po wolaniu, ale do selekcji to chyba nie ma totalnie znaczenia???

narzedzie do zmian w nazwach plikow w TC jest pod ctrl+M

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    eee tam... w czym latwiej? przeciez tak samo szybko otwiera sie w przegladarce raw (jpg w rawie) jak zwykly jpg... moze nie bedzie taki ladny jak po wolaniu, ale do selekcji to chyba nie ma totalnie znaczenia???
    Rany z jednej strony dziękuję Ci serdecznie za pomoc a z drugiej strony nie mów mi że jest tak samo bo tak samo nie jest.

PS Jaki jpg w rawie?
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 04-06-2013 o 09:21

Domyślnie

jest tak samo. nie ma zadnego znaczenia ani w szybkosci przegladania ani w jakosci, bo widzisz taki sam jpg... chocby darmowy irfan przeglada pieknie rawy... a jak chcesz wersje lux to jest promocja na acdsee pro. moze uzywasz jakichs badziewnych softow do tego i stad problemy

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No używam C1

Ale z rozszerzeniami działa pięknie mi porównał przykładowe dwa katalogi Tylko nie mogę ułożyć czerwone na górze a czarne na dole
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 04-06-2013 o 09:47 Powód: Łączenie postów

Domyślnie

do przegladania nie uzywaj wolarki. szkoda czasu. uzywaj jakiegos lekkiego softu ktory sluzy do tego. sprawdz sobie irfan. doinstaluj paczke z pluginami (dostepna na stronie) i zobaczysz jak fajnie i prosto robic to, co Ty robisz strasznie na okolo...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów