Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Coś... do kieszeni

Witam!
    ---------------------------------------------------
    Nazbierała się "kupa" ciężkich klamotów. Jak wiem, że będę robił zdjęcia to cała radość z pakowania przebierania, wybierania. Jednak większość wyjść, wyjazdów odbywa się bez aparatu. I tak sobie wymyśliłem, aby dokupić coś małego, malutkiego, lekkiego i taniego, taniutkiego. Niechaj leży w teczce, schowku w samochodzie, kieszeni. Jak upadnie, zaleje się, zginie - płaczu nie będzie. Jak będzie kwiatek ciekawy, widoczek kolorowy, robal paskudny - to się wyciągnie i pstryknie. Nie musi być nówka, nowość, firma też dowolna. Wystarczy, że będzie fotki w miarę przyzwoicie generować.
    Jeżeli ktoś by miał ochotę swoją wiedzą - w co celować -za free się podzielić, to wdzięczny będę
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 13-02-2012 o 17:53
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

używane Coolpixy S5 / S6 spełniają te wymogi
    A ze współczesnych to AW100
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

już pisałem o samsung es30 i znów pisząc polecam
    https://picasaweb.google.com/1118376...rzeSamsungEs30
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    już pisałem o samsung es30 i znów pisząc polecam
    https://picasaweb.google.com/1118376...rzeSamsungEs30
    Zdjecie polwyspow swietne
    A wracajac do tematu, mam AW100 i polecam.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Dziękuję za pomoc...
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Jak nie jesteś zbyt wymagający, to i lepsza komórka wystarczy. Zawsze masz ją przy sobie, lekka, poręczna, a jakość do pewnych zastosowań w zupełności wystarczy
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szturmowiec Zobacz posta
    Jak nie jesteś zbyt wymagający, to i lepsza komórka wystarczy. Zawsze masz ją przy sobie, lekka, poręczna, a jakość do pewnych zastosowań w zupełności wystarczy
    ...komórka to nie to.
    Tutaj jest... podpis

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zapomniałem dodać, że ciekawa propozycja to SONY WX1.
    Trzeba się do niego przyzwyczaić ,ale za niewielkie pieniądze dużo dobrego daje.
    A te dobre to: mieści się w każdej kieszeni, ogniskowa od 24mm, światło 2.4 dla 24mm, matryca exmor r dzięki czemu ISO 800 jest całkiem akceptowalne, filmy w 720p (bez purpurowych pionowych pasów od źródeł światła !!!), tryb seryjny 10 klatek na sekundę i pewnie coś jeszcze o czym w tej chili zapomniałem.
    Złego niestety też troszkę jest: marna ostrość i ciemność na drugim końcu obiektywu, mało wydajna dedykowana bateria, karta pamięci memory stick duo pro.
    D90, FE, F80, SB800, P5000, N18-105, N35, N50, N 70-300, N28-70, S55-200

Oszczędny w słowach Awatar a_iverson
    Miasto
    Wadowice/Sunds-DK

Domyślnie

Ja szukam czegoś (kompakta) dla żony, co prawda nie do kieszeni ale do torebki.
    Najważniejsze to funkcja filmowania w HD 720p lub Full HD.
    Co możecie polecić tak do 900 - 1000pln?
    D3s, D700 + Nikon MB-D10 /Nikkor 14-24mm f2.8G ED, Nikkor 24-70 f2.8G ED, Nikkor 85mm F1.4D, Sigma 70-200 F2.8 EX DG OS HSM / SB-900 + SB-910

Domyślnie

jak kupować to raz (na jakiś czas) a dobrze. Proponuję dołożyć i wziąć np panasonika lx5. jest malutki, zgrabny, ma super jasne szkiełko 24-90, stabilizację filmy hd, dobry wyświetlacz, metalową obudowę, pełny manual,RAWY, niezłą sporą matrycę o "właściwych" proporcjach . Sprawdza się na rowerze, łyżwach, wypadach w ciemniejsze miejsca, imprezkach. dla mnie gitara.

noo doobra, doczytałem że miało być ttaaaaniuttkoo - te kryterium nie zachowane
    Ostatnio edytowane przez Zeb McKane ; 29-02-2012 o 11:52
    AMATOR

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów