Uff, co za ulga, już przez chwilę zwątpliłem w Tokinę.
Kilka trefnych egzemplarzy to już budująca wersja w porównaniu do wersji trefnej całej serii![]()
Szukaj
Uff, co za ulga, już przez chwilę zwątpliłem w Tokinę.
Kilka trefnych egzemplarzy to już budująca wersja w porównaniu do wersji trefnej całej serii![]()
Życie po 20 też jest jak pudełko czekoladek
To zdjęcie niestety nie pokazuje nic nadzwyczajnego - zrobione z odl. ok 1m, przy ogniskowej 50mm, z użyciem lampy błyskowej świecącej na wprost - powinna byc wyraźnie widoczna faktura skory - tu za bardzo nie widać.
Pozdrawiam:
Andrzej
ciekawe jak inne państwa kótre otrzymały te obiektywy. Może Polacy otrzymali te co miały być na tą pierwsza prezentacje. A przez ten cały czas tłuki nowe i sprawne obiektywy np: do Niemiec. To żartem oczywiście ale myśle, że w czasie pierwszej premiery jeśli coś było do bani mogli zaczać z mała poprawkę coś od początku produkować. A te wadliwe oddali do Polskiżart..
Ale podejrzewam, że może tak być, że są dwa rzuty. Bo nie może tak być, że ogłaszają premiere nie mając go w ręku tylko na papierze jakiś projekt. Musieli mieć gotowy skoro ogłosili premiere. A tyle czasu zwlekali..... nie z powodu czyszczenia obiektywów czy składania pudełek. wykryli wady, skorygowali i robili więcej sztuk zmodyfikowanych. Może ktoś zakupi nie w Polsce? a może ktoś śledzi fora w innych krajach - też tak narzekają na to szkło?
l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l
no, już jest test na optyczne.pl , nawet niechce mi się komentować tej tokiny.
czyli porażka
a coś wiedzie jak konkurencja?
coś ktoś planuje? jakieś poprawione modele, jakaś nowość w ,,małym tele"? nikkor, tamron, sigma?
l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l
To Tokina probowala dogonic konkurencje - reszta juz takie szkielka ma(a z tego co widac nawet lepsze)
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
Najzabawniejsze w tej calej sytuacji jest to ze niedlugo opinie sie z pewnoscia zmienia o 180 stopni, a za rok lub dwa przeczytamy w dziale sprzedam ogloszenia: sprzedam legendarna tokine - zabojce nikkorow w swietnej cenie, zas w dziel kupie hasla w stylu pomozcie prosze gdzie moge kupic to rewelacyjne szklo.
oczywiscie nie dlatego ze to tokina, a dlatego ze zwykle tak jest
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami