Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Domyślnie

Głupawa z Tobą polemika, chciałeś małpę z użytecznym wysokim ISO bo twierdziłeś że żadna D3100 w tym temacie nie podskoczy i nagle małpa/kompakt ... przestała być małpą/kompaktem (a przy okazji sigmy DP1, DP2 czy stare sony R1 to były małpy czy nie?) bo ... no nie wiem, skoro ma bagnet to pewnie to lustrzanka będzie.
    A ergonomia? No przecież w NEXach chyba wszystko da rady ustawić? To Twoja koronna śpiewka przy D3100, nagle ergonomia w NEXach jest nieakceptowalna? A wpadłbyś na to że są zastosowania gdzie np NEXy mogą mieć spore zalety w stosunku do D3100?

edit
    Moze jakies argumenty ? Co kupujacy zyska wybierajac Nexa zamiast D3100 ?

Przeczytaj jeszcze raz na co odpowiedzią był mój post, później pokaż mi miejsce gdzie zasugerowałem że NEXy są lepsze od D3100 bo chyba odpowiedzi na to wymagasz.

A jak już bardzo chcesz - mniejsze gabaryty i możliwość wpakowania do kieszeni oraz o ile mi wiadomo przyjemniejsze filmowanie.
    Ostatnio edytowane przez krzysiozboj ; 14-02-2012 o 21:11
    D90, 18-105, 35/1.8G, 105/2.8VR, SB700 i ... zenit ET ze szklarnią

Domyślnie

Nie rozumiem Cie krzysizboj.... Chciałem byś pokazał mi kompakt z lepszym iso niż dxxxx - ty wyskakujesz z bezlustekowcem... ok załóżmy że to kmpakt<czyli D90/dxxxx też>- dalej nie mam dowodu że ma mniejsze szumy na np. iso 3200. Wypisujesz jakie dziwne sprawy, wyciągniete nie wiem skąd.
    Gdzie ja się czepiam nex'a ? To ty zawsze czepiasz się dxxxx a tu nagle bezlusterkowiec jest ok???? To mnie dziwi... A i nigdzie nie czepiam się ergonomi nex'a to tak ku wyjaśnieniu... po raz kolejny czytaj ze zrozumieniem...
    Naprawdę nie chcę się z Tobą kłucić- masz swoje potrzeby i Dxxxx Ci nie pasuje , szanuje to, i rozumiem. Ale to co piszą o dxxxx nie zawsze jest w pełni zgodne z prawdą i dlatego tak oponuje. Dziwi mnie tylko że w pewien sposób polecasz jako alternatywe dla dxxxx bezlustrkowca . Który ma niemal wszystkie "wady" dxxxx a od strony ergonomi jest jeszcze gorzej. Zrozumiałbym gdyby ten "kompakt" był dużo tańszy- a nie jest/ lub jest w podobnej cenie.
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 14-02-2012 o 22:01
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    ....
    By odpowiedzieć Tobie i Michaeliusowi

http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...-mini-test.htm

Jeden sobie zobaczy co nieco w czym ten głupawy nex może być lepszy od D3100 a drugi zobaczy jak cienka matryca jest w tym nexie. Masz tam porównanie tego magicznego iso3200 ale nie do D3100 a do ... D7000.

No chyba że z miejsca mi napiszecie że to co pisał tam Fatman to robienie sobie jaj.

Domyślnie

Nie nie -jaj. Ale tak dobrych zdjęć z nex'a nie widziałem w innych "testach" . Innymi słowy inne sample widziane moimi oczyma nie wskazywałe na wyraźną przewagę nex'a- choć nie powiem potencjał ma. Lecz ja za 2200 miałem dxxxx +18-105VR i tu wybacz wolę co mam...
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

No fajnie - czyli masz ta sama jakosc zdjec i lepsze filmy w porownaniu do d5100 przy cenie nizszej o 200-300 zeta. I jak kiedys zechcesz dokupic obiektyw to okaze sie, ze masz do wyboru 5 modeli i nic dluzszego niz 200mm ani szeszego niz 16mm jesli nie kupisz przejsciowki do systemu alfa, ktory to system jesli dobrze sie orientuje nie mazadnej stabilizacji po lustrzaki sony maja stabilizowane matryce a nex nie.

Jak dla mnie dalej bardziej przyszlosciowy jest Dxxxx , a nex ma swoje zalety jako kompaktowe super przenosne body. Wiec co kto potrzebuje to kupi i nie trzeba mu od razu wciskac z automatu nexa bo nie chcial jedynego slusznego D90
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    ...
    I jakbyś przeczytał to co chwilkę temu napisałem

Tyle że jeśli te nastawy mają być takie straszne a jedynym szkłem na długo kit, bo na to tylko pozwala budżet to zasadne jest pytanie - po co to lustro? Nie lepiej małpę z jakąś większą matrycą?

To nie robiłbyś tego głupawego wywodu pod moim adresem.

@blackside
    Tu nie o to chodzi "co wolałbyś" lub o to co kto lubi, a o to że kilka postów wcześniej zwyczajne głupoty pisałeś jakoby kompakty nawet nie zbliżały się jakością zdjęć do D3100, nawet cena jest tutaj jakby drugorzędna. Przeczytaj sobie jeszzce raz swój post nr 37 - napisałbym Ci że kłamałeś ale powiedzmy że tylko w wyniku niewiedzy wprowadzałeś innych w błąd.
    Ostatnio edytowane przez krzysiozboj ; 15-02-2012 o 00:29

Domyślnie

Bezlusterkowiec nie jest kompaktem. Tu mam racje, a jeśli nie to D90 też nim jest.
    Druga sprawa, cena nie jest drugorzędna. Trzecia sprawa ergonomia dxxx ci przeszkadza a podajesz bezlusterkowca , którego ergonomia jest dużo gorsza niż dxxxx. Co jeszcze...
    Dalej uważam że mam racje pisząc kompakt się nie zbliży do lustrzanki.... Nie wiem co chcesz mi udowodnić- a na razie nic nie ma sensu. Co więcej...
    http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...st-with-crops/
    http://www.imaging-resource.com/PROD...C00204_HHT.HTM
    to jest iso 1600 - wybacz ale to jednak też ma dla mojej oceny znaczenie -a jakość nie powala a to "tylko" iso 1600.
    Fatman - jest dla mie "guru" - ale ja wnioski wysuwam na podstawie wielu danych i wielu zdjęć... A te inne zdjęcia które widziałem z nexa nie są jakoś specjalnie lepsze od tych z dxxx, a jak pisałem cena większa....choć jak napisałeś kilka plusów ma których brakuje w dxxxx. Ale coś za coś
    I dodam iż nie uważam nex'a za zły aparat, ale ja bym go nie kupił i to jest moja osobista decyzja do której mam prawo, co więcej to że mi nie pasuje nie znaczy że innym też ma nie pasować... L
    A i ostatnie...
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Aparat_kompaktowy
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 15-02-2012 o 17:15
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Bezlusterkowiec nie jest kompaktem....
    A i ostatnie...
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Aparat_kompaktowy
    Według wikipedii seria coolpix to też nie kompakty bo nie mają: "celownika umieszczonego nad obiektywem" także wiki trzeba cytować ostrożnie . Co to tego czy nexy to kompakty to można się kłucić, ale tak je właśnie nazywa producent: <<klik>>
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 15-02-2012 o 17:48

Domyślnie

Producenci na kinach domowych też pisza 5x 110W i też im wierzysz ? Każdy z nas może miec racje- ale jeśli brać za dobrą monete wpis na stronie producenta to każda lustrzanka też jest kompaktem... tylko dodatkowo posiada lustro i jest większy Ładu nie dojdziemy coś czuje hee
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dyr82 Zobacz posta
    Witam wszystkich!

Jestem początkującym amatorem i chce się przesiąść z kompakta na lustrzankę. Budżet do 2000 zł im mniej tym lepiej. Sprzęt na pewno używany. Obiektem fotografii będzie głównie moje małe dziecko, a także pewnie krajobrazy, imprezy okolicznościowe. Proszę o pomoc w wyborze aparatu
    Jeśli wyjątkowo mógłby to być nowy sprzęt to radzę iść do jakiegoś marketu z elektroniką i potargować się o D3100 + 18-55 VR II. Wiem, że można zejść do 1899pln.

pozdrawiam

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów