Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Domyślnie

no tak tylko problem z tym że przy większej przysłonie zdjęcia były już ciemne więc walczyłem z migawką ale wtedy nie dało się fajnie zamrozić

a z balansem bieli nie miałem pomysłów próbowałem różnych ustawień

światło starałem się odbijać od ścian bo sufit odpada bo strasznie wysoko i najgorsze było to że wszystko było w miarę fajnie tylko przerastało mnie światło odbijane przez kask i szybkę, przez to zdjęcia nie wyglądały dobrze i ani trochę naturalnie

jest coś takiego jak edycja - nie musisz tworzyć tylu postów.
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 12-02-2012 o 18:17 Powód: watki

Domyślnie

Ja zrobiłbym tak: Filtr zółty na lampę, ręcznie BW 2500K, powinno być lepiej... Lampa raczej na wprost jako dopełnienie a nie główne swiatło

Domyślnie

a nie będzie tak że całe światło zostanie odbite przez 1 plan a to co za nim będzie bardzo ciemne ?

Domyślnie

i tak to co masz z tyłu to światło zastane, nie wiem czym błyskasz, ale małe szanse aby odbite światło lampy doświetliło halę.

Domyślnie

barool, w ciągu 10min od napisania posta możesz go edytować i nie musisz wtedy pisać 3 postów w ciągu 3 minut...

Domyślnie

artman, dzięki tak teraz będę robił , marek2004 błyskam Sigmą EF-610 DG ST na pewno masz rację i dzięki za świetne rady, ale i tak jeszcze dużo czytania i ćwiczenia przede mną

Domyślnie

W Twojej sytuacji zacząłbym od zapoznania się z arkanami używania lampy (polecam stronę Strobist 101, a jeżeli nagielski to problem to są polskie tłumaczenia tej strony w necie). Sądzę że to znacznie poprawi jakość zdjęć bo po prostu czas masz za duży. Co do celności AF to nie sądzę żeby D90 w takim kiepskim oświetleniu radził sobie lepiej z jakimkolwiek szkłem (tym bardziej Nikkorem 35 1.8 na pełnej dziurze lub okolicach)... Ale jeżeli już chodzi o obiektyw to chyba najsensowniej co do ceny i światłosiły która jest Ci potrzebna to poluj na Sigmę 70-200 2.8 - nie to co Nikkor w tym zakresie ale też jest szybka.
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

W tej sytuacji nie blyskalbym blyskogratem. Jako kierowca nie chcialbym dostac po oczach lampa walaca na wprost. Monopod pod aparat, nauka panoramowania i mozna spokojnie utrzymac czasy rzedu 1/20 lub nawet dluzsze.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów