Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Filmy

Domyślnie Filmy

Witajcie, jestem tu "nowy", ale stara ze mnie konserwa, bo ortodoksyjny analog.
    Mam prośbę-pytanie:

Czy ktoś wie, jaki film w tej chwili będzie najbardziej zbliżony do starej Agfy Ultra?

Tak bardzo lubiłem ten film, jeszcze gdy miałem f50 tylko rolki wymieniałem. Teraz mam f80 i trochę testowałem Kodak Ektar, ale to nie to samo... W ogóle jakoś mi brak dobrych filmów teraz w erze cyfry... Może ktoś mi coś polecić?

Dziękuję z góry

Domyślnie

o, przepraszam smoka - to już nie smoka epoka :P

Domyślnie

Wiem hehehe
    Ale niestety taki smok żyje i musi jakoś funkcjonować...

Domyślnie

TU masz dane techniczne filmów Agfy. Obejrzyj krzywe spektralne Ultry 100 i poszukaj czegoś zbliżonego u innych producentów.
    Pozdrawiam,
    Marcin

wojteh
    Gość

Domyślnie

widziałem te filmy w niskiej cenie na ebayu ... jeszcze

Domyślnie

Dzięki wielkie!!!

A tak z ciekawości - co byście polecili w tej chwili z takich soczystych barw, jakie filmy?

Domyślnie

Skoro nie Ektar to może Portra?
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Ektar mi o tyle nie podchodzi, że w przypadku jakiegoś ciemnego elementu albo słabego światła czerń robi się granatowa... i wszystko dostaje niebieskiej poświaty...
    Może i spróbuję tej portry, tylko ja lubię czerwony kolor, a portra zdaje się wyciąga bardziej żółty...

A może tylko marudzę.
    Ostatnio edytowane przez Smok-analog ; 10-02-2012 o 14:48

Domyślnie

A orientujecie się może, czy jest w internecie jakiś porządniejszy sklep z filmami i/albo filtrami do obiektywów? Tu gdzie mieszkam od niedawna nie ma takich sklepów i zostaje mi tylko internet albo 4 kółka i wycieczki...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów