Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: D60 + lampa

Domyślnie D60 + lampa

Witam.
    Mam uszkodzoną lampę wewnętrzną w Nikonie D60, jednak z SB-800 działa. Ciężko jest dostać teraz używaną SB-800, a zależy mi na lampie, którą będę mogła wykorzystać w kolejnym aparacie. Za jakiś czas mam nadzieję przerzucić się na coś lepszego - na pewno Nikona. SB-800 uważam, że by pasowało, no ale jest obecnie tylko jedna aukcja na allegro - http://allegro.pl/lampa-nikon-sb800-i2100253356.html i nie wiem czy warto? Czy lepiej iść w innym kierunku typu Metz? Jaką lampę polecacie? Wiadomo, mój budżet jest ograniczony - niestety jeszcze nie pracuję, jestem zależna od rodziców. Lampę potrzebuję na uroczystości w lokalach - typu kolacja po ślubie cywilnym, na weselach jako drugi, z rodziny fotograf. Czyli dla przyjemności i żeby się dokształcać.
    Pozdrawiam

Domyślnie

A może w takim razie sb-600 jak na początki z fotografią jest bardzo dobra.

Domyślnie

Nie wiem czy mi się opłaca, jeśli za jakiś czas przesiadłabym się na coś lepszego np. D90?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Miasteczko Traktorów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sensibilite Zobacz posta
    Nie wiem czy mi się opłaca, jeśli za jakiś czas przesiadłabym się na coś lepszego np. D90?
    Z D90 ta lampka tez sie nie zmarnuje! I bedzie CLS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwychtenberg94 Zobacz posta
    A może w takim razie sb-600 jak na początki z fotografią jest bardzo dobra.
    +1

Cytat Zamieszczone przez sensibilite Zobacz posta
    Zawsze potem możesz kupić drugą lampkę, lepszą bądź nawet tę samą, a z dwoma można już całkiem ciekawie pracować.

Na pewno się nie zmarnuje i tak samo dobrze poradzi sobie ze współpracą z d60 jak i d90.
    l N D3s l N24/2.8 l P 50/1.8 l N55/3.5 l SY 85/1.4 l N105/4.0 l N300/4 VRl
    l X-T10 l F35/1.4 l SY 12/2.0 l

Uprawnienia umieszczania postów