Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie d90 nowy czy używka

Witam
    mam dylemat czy kupić nowe body d90 czy używane ?? na allegro obczaiłem z małym przebiegiem 5500 zdjęć za niecałe 1900 zł i wtedy mógłbym sobie kupić nowe szkło tzn tamron 28-75 czy na odwrót nowe body a szkło używka ??
    poradźcie coś
    pozdrawiam
    D300s, Nikkor 85 1.8 G, Phottix Mitros

Domyślnie

A jakie szkła masz teraz do D40x ?

Talking

kita dlatego chce coś lepszego bo mnie to szkło już wkurza hehe

Domyślnie

Więc wkurza Cię szkoło. Więc po co chcesz kupować nowy aparat? Dużo osób powie Ci że lepiej mieć "gorsze" body, ale lepsze szkło. Pytanie jeszcze jakie zdjęcia robisz?

Domyślnie

Jeśli chcesz kupić d90 i dalej używać kita to przemyśl to, mam d40 i uwierz ze taki aparat jest w stanie zaskoczyć jakością, chociażby z głupią sigma 70-300 apo, czy z 35 1.8 af-s. Sam planuje przesiadkę na d90, ale tylko dlatego ze brakuje mi więcej megapixeli do wysyłania fot na konkursy, obecnie 6mp to trochę mało

A co do nowe vs używane, za 2700 zł czy nawet więcej nowego nie brałbym w ogóle pod uwagę, bo puszka była już na poziomie 2400zł za body, druga sprawa, widzę że nie wiesz zbytnio czego chcesz tak na prawdę, więc tym bardziej dokup jakieś szkło, no chyba ze puszka Cie strasznie ogranicza a kit Ci wystarcza...
    Ostatnio edytowane przez arturmsi ; 09-02-2012 o 19:01 Powód: dopisanie

Domyślnie

Ja śmigam d3000 i inwestuje w szkła, więc też tak zrób

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emilnikon Zobacz posta
    Ja śmigam d3000 i inwestuje w szkła, więc też tak zrób
    To jest dobra opcja
    Co do pytania co nowe, szkło czy body, wolałbym nowe body z używanym szkłem, bo jednak body w jakimś stopniu się zużywa, jednak nie d90 za obecną kwotę Jeśli nie potrzebujesz silnika af w aparacie, możliwości podpięcia w pełni funkcjonalnego gripa, górnego wyświetlacza, a lubisz czasem nakręcić jakiś film i pobawić się odchylanym wyświetlaczem, to może nikon d5100?;> 2 lata gwarancji, d90 nawet jak kupisz nowe będzie miało 1 rok.

Domyślnie

chodzi mi tez o to ze d90 ma funkcje nagrywania filmów mam kamerę ale tylko 1mb pixel wiec po co mi aparat i kamera skoro ten aparacik ma 2 w 1 druga sprawa ze nie ma silnika co jest wkurzające bo jak pożyczam od kumpla obiektywy które silnika nie maja to robienie zdjęć jest strasznie upierdliwe a na razie nie stać mnie na kilka obiektywów wiec chciałbym taki miedzy 28-75 czyli w miarę uniwersalny moim zdaniem nowe szkło chyba lepsze niż używka bo nie wiadomo jak ktoś używał obiektyw może być porysowany itp a body w końcu ma wytrzymać 100 000 klapnięć tak ?

Domyślnie

Nie nastawiaj sie na krecenie filmow d90 - nie ma AF.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

D90 to dobry wybór, ale jego cena na dzień dzisiejszy zniechęca do zakupu. Nowe egzemplarze w większości sklepów są niedostępne, używki z małym przebiegiem na allegro sprzedają się jak "ciepłe bułki" za kwotę nawet 2400 zł.
    Jeśli chodzi o filmy z D90 to nie ma rewelacji, jakość nie powala, brak AF w trybie filmowania.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów