Jedno ze zdjęć, z ostatniego poranka
w górach Wicklow - Irlandia
Zapraszam do komentowania i pozdrawiam.
Rafal
Szukaj
Cienie do rozjaśnienia sie kwalifikują, kadr malo zdecydowany, kolory ok.
Pięknie się wtedy działo na niebie... pamiętam ten poranek, bo byłem wtedy w robocie... rzuciłem wszystko i poszedłem sobie ... popatrzeć!![]()
![]()
A co do zdjęcia, to... najpierw spytam o ostrość, bo jakoś tak na pierwszym planie mi jej brakuje...
Zdaje się, że zbyt nisko zsunąłeś filterek połówkowy (poniżej nieba). Skąd to wrażenie? Góra z przy prawej krawędzi oraz pasmo drzew po lewej (tuż "pod" niebem) są jakby pozbawione szczegółów.
Spójrz na drzewa przy lewej krawędzi (do których prowadzi ścieżka), jak się wpatrzeń, to dobrze widać szczegóły. Wyżej już ich brak, a myślę, że odległość między nimi nie jest aż tak duża, aby nie udało się zarejestrować "choinek" bardziej szczegółowo
Poza tym czuc klimat mroźnego poranka i to mi się w tej pracy podoba.
Mnie z kolei "ciąży" lewa strona. Więcej tego, co po prawej, chciałbym widzieć (pewnie robiłbym panoramę z dwóch zdjęć)![]()
Generalnie Hubert powiedział wszystko![]()
Ja jako zwolennik długiej lufydodam że w tym kadrze jest kilka ujęć na długą ogniskową i to takich że klapki spadają
![]()
Zapraszam
<a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>
Żeby tak pokazać niebo, trzeba było również tak pokazać dół. Podejrzewam, że kadr determinowało właśnie to. A niebo cudne![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami