Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

toż to fakt, musiałem się douczyć że w D90,D5100 jest tylko jeden tryb detekcji i cały czas pisałem o lustrze nie o migawce :/

Domyślnie

W trybie LV podczas ustawiania ostrości lustro jest podniesione, a migawka otwarta. Przed zdrobieniem zdjęcia musi się jednak zamknąć! Otwiera się ponownie podczas naświetlania matrycy. Stąd podwójny dźwięk. Również licznik liczby zadziałań migawki (można to sprawdzić odpowiednim programem) zarejestruje dwa otwarcia zamiast jednego!

Domyślnie

No ale właśnie dlaczego ona musi się zamknąć? Czemu nie mogłaby to być migawka "elektroniczna", działająca przy stale otwartej migawce mechanicznej. Może to jest niemożliwe z jakiegoś powodu, ale właśnie o ten powód pytam.

4\/3!!
    -= nihil verum nisi mors =-

:: distortos - C++11 RTOS :: distortec.com :: freddiechopin.info ::

Domyślnie

Potwierdzę Ci, ze w moim D5100 jest tak samo, więc chyba obaj mamy aparaty do serwisu
    A tak poważnie pisząc, to masz dźwięki o identycznym brzmieniu? Tak jakby aparat zrobił dwie fotki?
    Zawsze mam ustawioną opcję zdjęć seryjnych i mało kiedy korzystam z LV, ale dzięki Twojemu postowi zauważyłem
    to dziwne zdarzenie w aparacie.

Oczywiście dźwięki wychodzą z body.

Domyślnie

Witam.
    Jak już wcześniej pisałem ja nie mam D5100, ale w moim są takie same "objawy"
    Dźwięki są różne ten pierwszy jest krótszy bez takiego charakterystycznego klapnięcia migawką. Dopiero drugie takie jest jak powinno być.

Domyślnie

Myślę,że poprostu tak musi być.Lustro do góry-migawka otwarta,lustro w dół-migawka zamknięta.Jedno zależne od drugiego.Dlaczego nie ma elektronicznej migawki? Bo to lustrzanka
    D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów